Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) В следващите дни не се очакват критични температури за есенниците

В следващите дни не се очакват критични температури за есенниците

В следващите дни не се очакват критични температури за есенниците

Нас­тъпилото зас­тудяване в края на ноем­ври и началото на декем­ври доведе до затих­ване, а в част от запад­ните и цен­т­рал­ните райони на страната, където пад­наха валежи от сняг, до прек­ратяване на вегетацията при есен­ните посеви. През след­ващите дни критични минимални тем­ператури за есен­ниците не се прог­нозират. Очак­ваните пов­семес­тни, значителни, валежи ще под­дър­жат високо съдър­жанието на влага в гор­ните поч­вени слоеве и непод­ходящи условията за провеж­дане на сезон­ните поч­вооб­работки.

И през след­ващия седем­д­невен период агрометеорологич­ните условия ще се задър­жат динамични, с редуващи се крат­кот­райни зас­тудявания с над­нор­мени тем­ператури, но сред­ноденонощ­ните им стой­ности в по-голямата част от страната няма да над­вишават биологич­ния минимум, необ­ходим за вегетацията на зим­ните житни кул­тури. Изк­лючения ще се наб­людават на места в източ­ните и край­ните южни райони, където при пшеницата и ечемика ще протичат забавени вегетационни процеси, но те няма да доведат до промяна във фенологич­ното със­тояние на посевите.

В края на пър­вото десет­д­невие на декем­ври при засетите през ноем­ври зим­ните житни кул­тури ще се наб­людават фазите поник­ване и трети лист. Малка част от пшенич­ните посеви, предимно тези засети през октом­ври, в агротех­нически срок, са във фаза братене (Новачене, Д.Чифлик), в която рас­тенията успешно зимуват.

През периода критични минимални тем­ператури за есен­ниците не се прог­нозират. Очак­ваните пов­семес­тни, значителни, валежи ще под­дър­жат високо съдър­жанието на влага в гор­ните поч­вени слоеве и непод­ходящи условията за провеж­дане на сезон­ните поч­вооб­работки.

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...