Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Значителен спад на котировките на зърнените култури на световните борси

Значителен спад на котировките на зърнените култури на световните борси

Значителен спад на котировките на зърнените култури на световните борси

През изминалата сед­мица повечето от зър­нените храни поев­тиняха значително на светов­ните борси. Пшеницата на Matif загуби 5,4 процента за сед­мица. Слабостта на повечето зър­нени кул­тури миналата сед­мица беше причинена от глобална раз­п­родажба на финан­совите и стокови пазари, причинена от страха след отк­риването на новата мутация на коронавирус. В средата на сед­мицата имаше опит за отс­кок, но в крайна сметка сед­мицата завърши с големи спадове. След времен­ния срив на пазарите изг­лежда, че цените се връщат към въз­ходяща тен­ден­ция (при условие че вак­сината работи и срещу новия вариант на коронавируса).

Пшеницата в договор с дос­тав­ката през декем­ври в петък падна на Matif с 2,6 процента. до 283 EUR / t, като на годишна база обаче котиров­ките са се увеличили с 38%. През пос­лед­ната сед­мица цената на пшеницата е намаляла с 5,4 процента.

Цената на царевицата на Париж­ката фон­дова борса в януар­ски договор се повиши с 0,5 процента в петък и въз­лиза на 245,00 евро / т , като за пос­лед­ната година нарас­тва с 30,8%. През сед­мицата котиров­ките пад­наха с 3,6%.

Пшеницата в декем­в­рийс­кия договор в петък падна с 1,5 процента. и вече струва 291,83 USD / т. Цената на царевицата в декем­в­рийс­кия договор за дос­тавка на Чикаг­с­ката фон­дова борса се повиши с 1,6 процента. и въз­лиза на 230,70 USD/t, като за пос­лед­ната година се увеличава с 38,7 на сто. През пос­лед­ната сед­мица котиров­ките пад­наха с 0,1%.

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...