Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт09032021

Брой 47, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Земеделие (2) Грубо посегателство над горски стражари от бракониери край Костинброд

Грубо посегателство над горски стражари от бракониери край Костинброд

Грубо посегателство над горски стражари от бракониери край Костинброд

В ран­ния следобед на 13 януари е имало поредно грубо посегател­с­тво от бракониери срещу дър­жавни гор­ски служители от „ДГС Слив­ница“, съоб­щиха от прес­цен­търа на Югозапад­ното дър­жавно пред­п­риятие ЮЗДП. При обход в охранител­ния учас­тък в зем­лището на село Градец, община Кос­тин­б­род, гор­с­ките стражари забеляз­ват движещ се високоп­роходим автомобил „Гранд Чероки“ с чужда регис­т­рация. Подават сиг­нал, за да спре за проверка, но водачът на джипа Б.З. отказва да се под­чини.

Започва прес­лед­ване, при което в близост до под­с­тан­цията на Кос­тин­б­род други два автомобила преп­реч­ват пътя на гор­с­ките. Колите се управ­ляват от И.З. с прякор Пуш­ката, който в пос­лед­ните 10 години е извес­тен с краж­бите на дър­весина, и другия му син — Л.З. Двамата започ­ват да отп­равят смър­тни зап­лахи срещу гор­с­ките стражари.

За да предот­в­ратят допъл­нителна ескалация на нап­режението, гор­с­ките се опит­ват да се оттег­лят, при което бракониерите в протежение на около километър на няколко пъти правят опити да избутат от пътя служеб­ния им автомобил със специален режим на движение.

Служителите на „ДГС Слив­ница“ сиг­нализират полицията на телефон 112, която се отзовава вед­нага. Нарушителите успяват да избягат, но по-късно са задър­жани от органите на реда.

Бащата и двамата му сина са сис­темни бракониери в района на стопан­с­т­вото. През пос­лед­ните години срещу тях многок­ратно са подавани сиг­нали и със­тавяни кон­с­тативни протоколи и актове.

България

Още раздори в партията на Слави Трифонов

Още раздори в партията на Слави Трифонов

Бивши активисти се бунтуват срещу парашутисти в листите и авторитарен подход на сценариста Тошко Йорданов

Раз­дорите в пар­тията на Слави Трифо…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Корпоративната социална отговорност - норма на поведение в света на бизнеса

Изследване сред 300-те най-големи работодатели у нас дава картината в сектора

COVID-19 не отне от Кодексa за социално осигуряване (КСО) про…

Прочети още:

Loading...

Култура

Убийство без убийство в Театър 199

История на роман­тични премеж­дия и прес­тъпни кроежи, зафор­мени в комедия от две жени и един мъж. Пиесата ще гледаме на 22 март в Театър 199. …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят