Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят

Почина бялото женско тигърче Ниеве в зоопарка в Манагуа

Почина бялото женско тигърче Ниеве в зоопарка в Манагуа

Мал­кото бяло жен­ско тигърче Ниеве, което се роди на 29 декем­ври в национал­ния зоопарк на Никарагуа, е починало вслед­с­т­вие на грип и дихателни проб­леми, съобщи АФП.

За мал­кото бяха положени големи грижи, след като то беше отх­вър­лено от майка си.

“Скъпи приятели, с голяма скръб на сър­цето трябва да ви съобщя, че днес почина бялото тигърче, кръс­тено Ниеве (Сняг), обяви във видео по социал­ните мрежи, видимо раз­въл­нуван, ветеринарят Едуардо Сакаса, дирек­тор на национал­ния зоопарк.

“Ниеве се роди с лека нас­тинка, с която се опитахме да се преборим с антибиотици. Здравос­лов­ното й със­тояние леко се подобри, но след това тя отпадна и започна да бере душа“, обясни д-р Сакаса.

Смъртта на Ниеве бе голяма загуба и за Марина, съп­ругата на…

Прочети още…

Вацлав Клаус отиде на ресторант, за да демонстрира неподчинение

Вацлав Клаус отиде на ресторант, за да демонстрира неподчинение

Бив­шият чешки президент Вац­лав Клаус нарече форма на граж­дан­ско непод­чинение своето посещение на рес­торант в Прага, предаде ТАСС.

“Ние не можем да се примиряваме с наложените и пос­тоянно продъл­жавани заб­рани“, каза той пред аген­ция ЧТК. “В свободна страна човек има право да похапне там, където иска“, допълни бив­шият лидел.

Клаус, който бе начело на Чехия в периода 20032013 г., наруши мер­ките за изолация в страната и посети рес­торант в столич­ния район Дей­вице. Той остана там над час…

Прочети още…

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Може да му забранят да кандидатства отново за публична длъжност

Камарата на пред­с­тавителите на САЩ гласува президен­тът Доналд Тръмп за втори път да бъде под­ложен на импийч­мънт след обсадата на Капитолия миналата сед­мица. С това той стана пър­вият президент в историята на страната си, под­лаган 2 пъти на импийч­мънт, предаде АП.

Раз­в­ръз­ката, която беше очак­вана, идва само 7 дни преди Тръмп да напусне поста и изб­раният за президент Джо Бай­дън да встъпи в длъж­ност.

Резолюцията за…

Прочети още…

България

Икономика

Loading...

Култура

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул…

Прочети още:

Loading...

Спорт

„Сините“ заминаха за Хърватия без новите

Лев­ски замина за лагера в Умаг (Хър­ватия) с група от 25 играчи. Треньорът Славиша Стоянович и новите попъл­нения Звонимир Микулич и Ребин Сул…

Прочети още:

Loading...

Земеделие