Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят

Президентът на Италия откри новия мост в Генуа

Президентът на Италия откри новия мост в Генуа

Италиан­с­кият президент Сер­джо Матарела и други официални лица отк­риха новия мост в Генуа, който заменя срутилия се преди две години мост “Моранди“. При трагедията тогава загинаха 43 души, предаде АП.

Семейс­т­вата на жер­т­вите бой­котираха церемонията. Пожар­никарите, които обър­наха тонове отломки, за да извадят оцелелите и телата на загиналите от смач­кани коли и камиони, също се включиха в бой­кота в знак на солидар­ност с близ­ките на жер­т­вите.

Преди отк­риването семейс­т­вата на загиналите се срещ­наха с президента Матарела, но заявиха, че ще пропус­нат самата церемония. Те са ядосани не на президента, а на това, че фир­мата, под­дър­жала моста “Моранди“, ще под­държа за извес­тно време и новия мост, въп­реки че лошата под­дръжка е една от…

Прочети още…

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегаш­ния президент Алек­сан­дър Лукашенко за вис­шия пост претен­дират още четирима кан­дидати, регис­т­рирани за изборите; избирател­ната комисия отказа регис­т­рация на други двама.

Основ­ният вот е нас­рочен за 9 август. Беларус­ката опозиция вижда в пред­с­роч­ното гласуване въз­мож­ност за фал­шификации.

В предиз­бор­ната прог­рама на на Лукашенко се казва, че той…

Прочети още…

Бившият крал Хуан Карлос е отишъл засега в Доминиканската република

Бившият крал Хуан Карлос е отишъл засега в Доминиканската република

82-годишният ексмонарх получил 100 млн. долара за жп линия в Саудитска Арабия

Бив­шият испан­ски крал Хуан Кар­лос е отишъл в Доминикан­с­ката репуб­лика, след като напусна родината си заради няколко скан­дала, съобщи Рой­терс.

Натис­кът върху бив­шия крал нарасна след започ­нало раз­с­лед­ване на испан­ски и швей­цар­ски прокурори на договор за високос­корос­тна жп линия в Саудит­ска Арабия.

Хуан Кар­лос реши да напусне Испания, за да поз­воли на сина си, крал Фелипе VI, да управ­лява без допъл­нителни проб­леми…

Прочети още…

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...