Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Италия въвежда втори вид зелен сертификат

Италия въвежда втори вид зелен сертификат

От вчера в Италия влезе в дейс­т­вие така наречения супер­зелен сер­тификат. Пред­вижда се да важи до 15 януари догодина. Супер­зеленият сер­тификат получават само вак­синираните и озд­равелите от Covid-19. Той е с дав­ност съот­ветно за 9 и 6 месеца. С този документ може да се ходи на спор­т­ните и кул­турни събития, на дис­котека, на ски, в музеите, в заведенията на зак­рито, предаде БНР.

Базовият зелен пропуск, който включва и отрицателен тест, от вчера до 15 януари е нужен за град­с­кия тран­с­порт, за регионал­ните и меж­дуоб­лас­т­ните влакове, в хотелите и както досега за работ­ното място, влаковете на дълги раз­с­тояния, самолетите, плув­ните басейни и другите спор­тни съоръжения. Глобата е от 400 до 1000 евро.

Пред­паз­ните маски са задъл­жителни навън в т. нар. жълти зони. В “белите“ — не, но заради повишения коледен пазар, на места и там станаха задъл­жителни в тър­гов­с­ките цен­т­рални град­ски части.

Не са вак­синирани над 6 млн. италианци. Имунизацията е задъл­жителна за здрав­ните работ­ници, училищ­ния пер­сонал, воен­ните и служителите в силите на реда.

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Земеделие