Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Сръбският президент Вучич е бил подслушван 1572 пъти

Сръбският президент Вучич е бил подслушван 1572 пъти

Президен­тът на Сър­бия Алек­сан­дър Вучич и членовете на семейс­т­вото му са били под­с­луш­вани 1572 пъти, незаконно и без правно основание, съобщи минис­търът на вът­реш­ните работи на страната Алек­сан­дър Вулин, цитиран от бел­г­рад­с­кия в. “Политика“.

След заседанието на Съвета за национална сигур­ност Вулин заяви, че това е установено в завър­шилото раз­с­лед­ване и всичко свър­зано с тази ситуация е предадено на прокуратурата, пише Епицен­тър. „Попад­нахме на неос­порими доказател­с­тва, че президен­тът и семейс­т­вото му са под­с­луш­вани в 1572 телефонни раз­говора. „Всички те са били записани без правно основание, полицейска причина, стеног­рамата от раз­говора е била „предавана на определени високопос­тавени служители в МВР,“ каза Вулин.

Освен нарушаването на правата на човека, президен­тът Вучич и членовете на семейс­т­вото му: брат му Анд­рей, баща му Анджелко и синът му Данило, е била грубо нарушена самата сис­тема за лично прос­т­ран­с­тво, казва Вулин. Това е сис­тема, която трябва да защитава граж­даните, а не по какъвто и да е начин да ги въз­п­репят­с­тва да изпол­з­ват лич­ната си комуникация, в която не е имало инк­риминиращи раз­говори и да я нап­рави дос­тъпна за чужди уши, добави минис­търът.

“Минис­тер­с­т­вото на вът­реш­ните работи прик­лючи работата си, определен брой членове бяха раз­питани с полиг­раф по въп­роси, свър­зани с незакон­ното под­с­луш­ване на президента“, каза Вулин. Той добави, че се очаква прокуратурата да фор­мулира квалификацията на прес­тъп­лението и то да бъде предадено на съдеб­ните органи. “Случилото се никога повече не трябва да се случва на никого в Сър­бия,“ под­черта Вулин.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Карлос Насар с европейско сребро в дебюта си при мъжете

17-годишният български щангист подобри рекорда на Стария континент в изтласкването

Успеш­ното пред­с­тавяне на Бъл­гария на европейс­кото пър­венст…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...