Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб27022021

Брой 40, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Тайландка е осъдена на 43 години затвор за обида на монархията

Тайландка е осъдена на 43 години затвор за обида на монархията

Тайландка е осъдена на 43 години затвор за обида на монархията

Тай­лан­д­ски съд осъди 65-годишна жена на над 43 години зат­вор за това, че е споделила в интер­нет критични към крал­с­кото семейс­тво пуб­ликации, съобщи адвокатът й. Това е най-суровата присъда в Тай­ланд за обида на монар­хията, предаде Рой­терс.

Присъдата беше произ­несена във времена на без­п­рецеден­тни демон­с­т­рации, начело на които зас­тана мес­т­ната младеж. На тях протес­т­ните лидери отк­рито критикуваха монар­хията, с което рис­куваха да бъдат под­ложени на наказателно прес­лед­ване съг­ласно мес­т­ния закон за обида на краля, който носи по 15 години зат­вор за всяко отделно провинение.

Анчан Преелерт се призна за виновна по няколко обвинения във връзка със споделяне и пуб­ликуване на видеок­липове в Ютюб и Фейс­бук между 2014 и 2015 г., каза пред Рой­терс адвокатът й Павинее Чум­сри. Анчан пър­воначално била осъдена на 87 години зат­вор, но понеже е приз­нала вината си, присъдата е била намалена наполовина, допълни прав­ният защит­ник.

“Това е най-голямата присъда зат­вор по дело за обида на монар­хията“, каза Павинее, който е пред­с­тавител на организацията Тай­ван­ски адвокати за граж­дан­ски права. Анчан може да обжалва на 2 инс­тан­ции.

“Амнести интер­нешънъл“ изрази недоумение от присъдата, за която и 2 други правозащитни организации заявиха, че е най-суровата, налагана някога за обида на монар­хията.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Треньорът на ЦСКА не се притеснява от „орлите“

Лудогорец разполага с добри футболисти, но аз познавам техните слабости, обяви Бруно Акрапович

Треньорът на ЦСКА Бруно Акрапович заяви, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие