Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Ким Чен-ун закри партийния конгрес с обещание за увеличаване на ядрения арсенал

Ким Чен-ун закри партийния конгрес с обещание за увеличаване на ядрения арсенал

Север­нокорейс­кият лидер Ким Чен-ун се ангажира да увеличи ядрения арсенал на своята страна, съобщи вчера аген­ция КЦТА, цитирана от АФП.

“Продъл­жавайки да укреп­ваме нашите сили за ядрено сдър­жане, ние трябва да нап­равим всичко, за да съз­дадем най-могъщия военен апарат“, заяви Ким в речта си на зак­риването на пар­тий­ния кон­г­рес. Кон­г­ресът на Корейс­ката трудова пар­тия продължи осем дни, два пъти повече от предиш­ния форум през 2016 г.

САЩ са “най-голямото препят­с­т­вие пред раз­витието на нашата революция и са наш основен враг“, каза Ким. “Истин­с­ките намерения на тях­ната политика към КНДР няма да се променят никога, който и да дойде на власт“, каза север­нокорейс­кият лидер дни преди встъп­ването в длъж­ност на президента демок­рат Джо Бай­дън. Ким допълни, че Северна Корея е раз­работила планове за пос­т­рояването на ядрена под­вод­ница и изб­рои дълъг списък от прог­рами за нови оръжия, в това число свръх­з­вукови ракети с ядрени бойни глави, воен­норазуз­навателни сателити и меж­дукон­тинен­тални балис­тични ракети на твърдо гориво.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие