Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17012021

Брой 10, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Кола се вряза в портала на канцеларията на Ангела Меркел

Кола се вряза в портала на канцеларията на Ангела Меркел

Кола се вряза в портала на канцеларията на Ангела Меркел

Автомобил се вряза във входа на сградата, в която се помещава кан­целарията на гер­ман­с­кия кан­ц­лер Ангела Мер­кел. От двете страни на колата били изписани лозунги “Спрете глобалис­т­ката политика“ и “Прок­лети убийци на деца и на въз­рас­тни хора“.

На място са прис­тиг­нали десетина полицейски автомобили и кола на пожар­ната. Няма данни за пос­т­радали при инцидента, посочва Рой­терс. Според ДПА обаче един човек е бил ранен и му се оказва помощ в прис­тиг­нала на място линейка.

Метал­ната врата на входа на офиса на Мер­кел е била леко пов­редена. Бер­лин­с­ката полиция поясни, че водачът на колата я блъс­нал умиш­лено във вратата. Той е мъж на средна въз­раст и е бил откаран до полицейски учас­тък. Колата е била премес­тена от мяс­тото на инцидента. Регис­т­рацион­ните й табели били от северозапад­ния окръг Липе.

По-късно вчера Мер­кел тряб­ваше да има видеокон­ферен­тна среща с ръководителите на гер­ман­с­ките провин­ции, на която ще бъдат обсъдени бъдещите стъпки за борба с коронавирус­ната пан­демия, включително и евен­туално удъл­жаване на национал­ната каран­тина.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул…

Прочети още:

Loading...

Спорт

„Сините“ заминаха за Хърватия без новите

Лев­ски замина за лагера в Умаг (Хър­ватия) с група от 25 играчи. Треньорът Славиша Стоянович и новите попъл­нения Звонимир Микулич и Ребин Сул…

Прочети още:

Loading...

Земеделие