Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб24102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Китай облекчава условията за връщане на чужденци в страната

Китай облекчава условията за връщане на чужденци в страната

Китай облек­чава условията за влизане в страната на чуж­денци с определени раз­решителни за прес­той — допъл­нителна стъпка към зав­ръщането на граж­дани, блокирани в чуж­бина заради пан­демията от коронавирус, предаде АФП.

В края на 2019 г. коронавирусът беше установен за пръв път в цен­т­рал­ния китайки град Ухан и оттогава пос­тепенно обх­вана цялата планета, припомня АФП. В края на март Китай зат­вори границите си за чуж­денци, опасявайки се от нови случаи на зараза, внесена от чуж­бина, в момент, когато епидемията на територията на страната беше под кон­т­рол. С малки изк­лючения, чуж­ден­ците, които живеят през повечето време в Китай, но се намират извън страната, се оказаха в невъз­мож­ност да се вър­нат на китайска земя.

През август на граж­дани на 36 европейски дър­жави, притежаващи валидни раз­решения за прес­той, беше раз­решено да се вър­нат. Преди това обаче, тряб­ваше да получат нова виза, която им беше издавана без­п­латно. Отсега нататък, чуж­денци с валидно раз­решително за прес­той, “свър­зано с професионална дей­ност“, могат да се вър­нат в Китай, без да се налага да кан­дидат­с­т­ват за нова виза, обяви вън­ш­ното минис­тер­с­тво.

Мяр­ката се отнася и за лица, които се въз­пол­з­ват от въз­мож­ността да се съберат със семейс­т­вото си. Новото облек­чение не се отнася за студенти. Има изис­к­ване при прис­тигане на китайска територия всеки да се каран­тинира за 14 дни в хотел.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Шахтьор подчини Реал (Мадрид) като гост

Отборът на Шах­тьор (Донецк) пос­тигна изненад­ваща победа с 3:2 като гост на Реал (Мад­рид) в двубой от група В на Шам­пион­с­ката лига. Попад…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...