Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Доналд Тръмп защитава обвинявания в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Доналд Тръмп защитава обвинявания в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Доналд Тръмп защитава обвинявания в расизъм покоен актьор Джон Уейн

Президен­тът на САЩ Доналд Тръмп защити покой­ния си идол, актьора Джон Уейн, когото демок­рати от Калифор­ния обвиняват, че е правил расис­тки изказ­вания, и поис­каха летище, носещо неговото име, да бъде преименувано, предаде АФП.

Сим­вол на традиционна Америка с десет­ките си роли на каубои и вой­ници мъж­кари и дори мачисти, Джон Уейн е изразявал “мнения в под­к­репа на превъз­ход­с­т­вото на бялата раса и против ЛГБТ и корен­ното население“, пише в резолюция, приета в петък от Демок­ратичес­ката пар­тия в окръг Ориндж, южно от Лос Анджелис.

Демок­ратите цитират интервю от 1971 г. за сп. “Плей­бой“, в което Джон Уейн казва: “Вяр­вам в превъз­ход­с­т­вото на белите“ и “не се чув­с­т­вам виновен за това, че преди 5 или 10 поколения афроамерикан­ците са били роби“.

“Демок­ратичес­ката пар­тия в окръг Ориндж осъжда расис­т­ките и нетолеран­тни изяв­ления на Джон Уейн и иска името му да се премахне от летището на окръг Ориндж“, се казва в пар­тий­ната резолюция.

“Сега нищонеп­равещите демок­рати искат да мах­нат името на Джон Уейн от летище“, реагира Тръмп в интер­нет и определи идеята като “невероятна глупост“.

Тръмп се е обявявал за отколешен привър­женик на Уейн и дори се снима с дъщерята на актьора в род­ния му щат Айова по време на предиз­бор­ната си кам­пания през 2016 г.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...