Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) СЗО: В Европа има признаци за забавяне на атаката на COVID-19

СЗО: В Европа има признаци за забавяне на атаката на COVID-19

СЗО: В Европа има признаци за забавяне на атаката на COVID-19

Русия и Китай призоват ООН да вдигне търговските санкции заради коронавируса

В Европа има приз­наци за забавяне на раз­п­рос­т­ранението на новия коронавирус, въп­реки че ситуацията остава сериозна, каза вчера дирек­торът на европейс­кия клон на Светов­ната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге, цитиран от АФП.

“Въп­реки че ситуацията продъл­жава да е доста тревожна, започ­ваме да виж­даме окуражаващи знаци“, заяви Клуге на прес­кон­ферен­ция, излъч­вана онлайн от Копен­хаген. В Италия, която е европейс­ката дър­жава с най-много заразени с коронавируса, се наб­людава леко намаляване на новите случаи на заразяване, въп­реки че още е прекалено рано да се каже, че пан­демията там е дос­тиг­нала своя апогей, изтъкна той.

СЗО Европа, която отговаря за територия от Атлан­тичес­кия до Тихия океан и в която членуват 53 страни, тол­кова раз­лични, като нап­ример Русия и Андора, вече регис­т­рира 220 000 случая на заразяване с коронавируса и 11 987 починали.

Близо 60 процента от заразените и 70 процента от починалите от коронавируса по света са в Европа, отбеляза Клуге. В същото време ръководителят на СЗО Европа посочи, че без­п­рецеден­т­ните мерки за ограничаване на раз­п­рос­т­ранението на коронавируса са спечелили време за дър­жавите на кон­тинента и са намалили натиска върху здрав­ните им сис­теми.

Русия, Китай и още шест страни са призовали ООН да вдигне тър­гов­с­ките сан­к­ции, които биха могли да въз­п­репят­с­т­ват бор­бата с коронавируса, съоб­щиха вчера руски медии, цитирани от ДПА. Президен­тът Владимир Путин раз­говаря вчера с лидерите на останалите страни от Г-20 на извън­редна видеокон­ферен­ция, пос­ветена на бор­бата с пан­демията. В съв­мес­тно писмо Русия, Китай, Иран, Сирия, Куба, Никарагуа, Северна Корея и Венецуела призовават ООН да отх­върли еднос­т­ран­ните принудителни дейс­т­вия. Не можем да поз­волим политически сметки да зас­танат на пътя на спасяването на човешки животи, се посочва в пис­мото, адресирано до генерал­ния сек­ретар на ООН Антониу Гутериш.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...