Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря30092020

Брой 187, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67595 BGN1 GBP = 2.16095 BGN1 CHF = 1.80827 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Самолет за гасене на пожари се разби в Австралия

Самолет за гасене на пожари се разби в Австралия

Самолет за гасене на пожари се разби в Австралия

Самолет за гасене на пожари се разби в планин­ска мес­т­ност в авс­т­ралийс­кия щат Нов Южен Уелс. Загинали са тримата членове на екипажа, съоб­щиха АФП и Рой­терс, като се позоваха на мес­т­ните власти.

Връз­ката със самолета С-130 Хер­кулес, който учас­т­вал в гасенето на гор­с­ките пожари в района, била изгубена вчера малко след 14.00 часа мес­тно време (03.00 по Гринуич). Жер­т­вите са американци, част от специализираните пожар­никар­ски екипи, изп­ратени от други дър­жави да помог­нат на Авс­т­ралия в бор­бата с огъня. Самолетът е бил соб­с­т­веност на канад­ска ком­пания.

По-рано вчера бушуващите в района на столицата Кан­бера гор­ски пожари принудиха влас­тите да зат­ворят меж­дународ­ното летище, за да запазят пис­тите му за само за самолетите за гасене на пламъците. Всички полети за и от Кан­бера бяха прекъс­нати към обед мес­тно време, но тер­миналът не е евакуиран, посочи говорител на летището.

България

Икономика

Култура

Спорт

Земеделие

Фермата на Ана от Болярово е действаща, но оставаме в черния списък

Чрез решение на Вър­хов­ния админис­т­ративен съд е отменена заповедта на Изпъл­нител­ния дирек­тор на ОДБХ — Ямбол за заличаване на живот­новъд­ния …

Прочети още:

Loading...