Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 153, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Социалистът Санчес представя на крал Фелипе VI кабинета си

Социалистът Санчес представя на крал Фелипе VI кабинета си

Социалистът Санчес представя на крал Фелипе VI кабинета си

В новото правителство в Мадрид са включени 11 мъже и 11 жени

Социалис­тът Педро Сан­чес официално съобщи на испан­с­кия крал Фелипе VI със­тава на своето ново правител­с­тво, в което учас­тва и радикал­ната левица Унидас Подемос, предаде АФП.

Сан­чес обеща, че неговото коалиционно правител­с­тво ще върви в една един­с­т­вена посока и че има твър­дото намерение да дейс­тва единно.

Сан­чес освен това обеща, че приоритети на кабинета му ще бъдат икономичес­кият рас­теж, а също и подоб­ряването на отношенията с раз­лич­ните испан­ски области.

Така завоалирано той визира Каталуния. Сред останалите приоритети са социал­ната справед­ливост, окол­ната среда, адап­тирането към зас­таряването на населението.

Социалис­тът обеща, че ман­датът на кабинета му ще бъде белязан от социален и териториален диалог, от диалог между поколенията и че Испания ще бъде една страна на съв­мес­т­ното съжител­с­тво, а не на раз­дора и на въл­ненията.

В новия кабинет има 22-ма минис­три, което е с 5-има повече спрямо предиш­ното. Балан­сът на половете е пос­тиг­нат и в правител­с­т­вото има 11 мъже и 11 жени.

5 поста са за Унидас Подемос, сред които един вицеп­ремиер­ски за Пабло Иглесиас, лидера на радикал­ната левица.

В правител­с­т­вото вицеп­ремиер­ката Кар­мен Калво, вът­реш­ният минис­тър Фер­нандо Гранде-Марласка и финан­совият минис­тър Мария Хесус Мон­теро запаз­ват пос­товете си. Аст­ронав­тът Педро Дуке също остава на поста си на минис­тър на науката.

Адвокат­ката и икономист Аранча Гон­салес, заемала позиции в Европейс­ката комисия и работила за генерал­ния дирек­тор на Меж­дународ­ната тър­гов­ска организация в Женева, ще бъде новият вън­шен минис­тър.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Земеделие

Loading...