Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Свят (2) Вестник „СЪН”: Банди български и румънски джебчийки печелят по 20 000 лири месечно

Вестник „СЪН”: Банди български и румънски джебчийки печелят по 20 000 лири месечно

Вестник „СЪН”: Банди български и румънски джебчийки печелят по 20 000 лири месечно

Ромките се състезавали една с друга коя ще се представи по-добре и си имали нещо като собствена Шампионска лига

Банди от добре обучени бъл­гар­ски и румън­ски жени печелят по 20 000 британ­ски лири на месец от обири по улици и магазини във Великоб­ритания, пише британ­с­кият в. „Сън“, цитиран от БТА и БНР.

Те дейс­т­вали на оживени улици и в посещавани от много хора вериги или шикозни магазини и имали и екипи от хора, които да забаламос­ват набелязаните жер­тви. 

Бан­дите, наб­рояващи до пет души, работели на четирисед­мичен ротационен прин­цип. Техни мишени били често пъти япон­ски и араб­ски туристи. 

Една от бан­дите била зас­нета съв­сем случайно в акция, когато тай­лан­д­ска турис­тка си нап­равила селфи със селфи стик. Точно в този момент бан­дата ѝ отмък­нала 400 лири. 

В. „Сън“ се е сдобил и със снимки от мобилни телефони на членове на една от бан­дите. На една от сним­ките се вижда голяма камара от бан­к­ноти от 20 лири, а на друга коледно дърво украсено с бан­к­ноти от 50 лири. 

Час­тен детек­тив, работещ на Окс­форд стрийт, казва, че общес­т­веността все още не си дава сметка за мащабите на проб­лема. Много от магазините, в които дейс­т­ват бан­дите, изпол­з­ват услугите на час­тни детек­тиви и се обръщат към полицията, само като заловят крадец с хиляди лири у него, тъй като полицията и без това била претоварена от работа. Иначе детек­тивите задър­жат крад­лите, взимат им дан­ните от лич­ните карти, правят им снимка и им издават заб­рана за влизане в магазина, раз­казва детек­тивът. 

Крад­лите се със­тезавали една с друга коя ще се пред­с­тави по-добре и си имали нещо като соб­с­т­вена Шам­пион­ска лига. Начело ѝ сега била крадла, извес­тна с проз­вището Диана Екс­п­рес. 

Група от крадли, дейс­т­ващи винаги по пет, се наричала Спайс гърлс. Отделно прякорите на петте в групата били Страховитата, Беб­чето, Дър­тата, Красавицата и Зак­ръг­лената. На лон­дон­с­ката Окс­форд стрийт „гас­т­ролирали“ само най-добрите крадли. Изявата там била все едно да играеш финал на Шам­пион­ска лига на Уем­бли, раз­казва час­т­ният детек­тив. Крад­лите обикаляли из цялата страна, а когато нат­рупали дос­татъчно пари, се прибирали у дома в огром­ните си къщи, раз­казва детек­тивът. 

Твърди се, че жените са от районите на трите най-големи града в Бъл­гария и от района на Букурещ в Румъния. Те пътували с национал­ните си лични карти, но някои от тях имали и британ­ски шофьор­ски книжки. За първи път са започ­нали да идват през 2007 г., когато пад­наха ограниченията за работа за бъл­гари и румънци. 

Любимите магазини за дейс­т­вие в Лон­дон били „Хародс“, „Сел­ф­ри­джис“ или чейндж бюрата, но също и магазини от веригите „Гап“ и „Топ­шоп“. 

Работ­ното време на крад­лите било от 10 ч. сут­ринта с обедна почивка около 13 ч. и после под­новяване на работа следобед, като пикът е между 16 и 19 ч. 

Ако крад­лите са две, то става дума за румънки, но по-големи групи са общо взето бъл­гарки, раз­казва детек­тивът. 

Крад­лите носели дизай­нер­ски очила и скъпи чанти, но се поз­навали по маратон­ките, които им поз­волявали да се прид­виж­ват бързо. В магазините те набеляз­вали жер­т­вите и ги след­вали на улицата. Там някоя от тях раз­сей­вала жер­т­вата, като я молела да я ориен­тира по карта, защото уж се е загубила, или пък се навежда да си завърже точно пред нея обув­ките. През това време други взимали парите на жер­т­вата.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Земеделие