Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Нов двоен удар по Стойчо Младенов и ЦСКА

Нов двоен удар по Стойчо Младенов и ЦСКА

Нов двоен удар по Стойчо Младенов и ЦСКА

Още играчи отпадат от сметките на треньора до края на 2021 година

След равен­с­т­вото с Пирин в Благоев­г­рад (1:1) ЦСКА и треньорът Стойчо Младенов получиха още неп­риятни новини. Амос Юга и Федерико Варела няма да вземат учас­тие в мачовете на тима до края на кален­дар­ната година заради травми. Двамата се кон­тузиха при успеха над Локомотив (София) с 2:0 на „Армията“ миналия чет­вър­тък и не играха срещу „орлетата“ в Благоев­г­рад.

Лекарите са пот­вър­дили, че Юга и Варела твърдо отпадат от пред­с­тоящите двубои с Рома в чет­вър­тък, както и трите шам­пионатни срещи с Черно море, с Арда и с Лудогорец. Така изборът на Стойчо Младенов за хал­фове чув­с­т­вително намаля и няма да е изненада, ако във въп­рос­ните мачове той се довери на някои от тотално заб­равените фут­болисти – Хамза Чатакович и Жуниор Нзила.

Пирин и ЦСКА завър­шиха при 1:1 в среща от 18-ия кръг на Първа лига. Нулевото равен­с­тво се промени в 71-ата минута с много прецизен удар на Карло Мухар от границата на наказател­ното поле. Хър­ватинът вкара с едва втория точен удар за “армей­ците“ в мача. До края на срещата Пирин беше по-активният отбор, а в третата минута на продъл­жението стигна до израв­нителен гол. Станис­лав Манолев остана непок­рит в наказател­ното поле на гос­тите и успя да преодолее Бусато за край­ното 1:1.

Равен­с­т­вото отдалечи ЦСКА на 9 точки от лидера Лудогорец, като “чер­вените“ са с мач по-малко.

Треньорът на „армей­ците“ изрази разочарованието си от загубените точки. „Силно първо полув­реме, играхме добре, но в край­ната фаза не бяхме напористи и кон­цен­т­риране. Отбелязахме гол през втората част, но не го съх­ранихме. Без голово положение от елемен­тарно цен­т­риране, миг загуба на кон­цен­т­рация и неп­равилно позициониране, те успяха да израв­нят. Мал­шанс днес“, каза Младенов.

В пос­лед­ните 78 минути се приб­рахме до наказател­ното поле. Тряб­ваше да ги пресираме в сред­ната тренира, но отс­тъпихме. Невъз­можно бе да вър­нем гола с пос­леден щурм и натиск. Лип­сва ни мъничко класа. Имаме със­тезатели, които притежават нуж­ните качес­тва, но трябва време и тър­пение“, добави още треньорът и заговори за мяс­тото на ЦСКА в класирането.

Раз­ликата с Лудогорец е и голяма и не тол­кова. Имаме мач по-малко, а и дирек­тен двубой. Може да обър­нем нещата в наша полза. Отборът има раз­витие и то позитивно. Трябва да наб­лег­нем на лъкатушенето и непос­тоян­с­т­вото си“, заяви Младенов.

Треньорът отговори и на въп­рос свър­зан с феновете на отбора, които поис­каха те да платят глобата от 4000 лв, която бе наложена на Стойчо Младенов. „Благодаря на феновете, но не е необ­ходимо, защото аз ще си платя глобата. Ще бъдем ръка за ръка до пос­лед­ната битка във вой­ната, която сме повели“, категоричен бе нас­тав­ник на ЦСКА.

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...

Земеделие