Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Станислав Костов разкри истината за раздялата си с Левски

Станислав Костов разкри истината за раздялата си с Левски

Станислав Костов разкри истината за раздялата си с Левски

Предложиха ми да бъда резерва на Робърта, но аз не се сгъласих, обяви нападателят на Пирин

За нападателя на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов пред­с­тои емоционален мач – неговият тим гос­тува на „Герена“ на 23 октом­ври в двубой от 12-ия кръг на Първа лига. Гол­майс­торът ще се изп­рави за първи път срещу Лев­ски, след като напусна “сините“. Кос­тов раз­кри пред Gong.bg причината да си тръгне от “Герена“.

- За първи път се изп­равяш срещу Лев­ски след напус­кането си. Какви чув­с­тва изпит­ваш в дните преди срещата?

- Аз съм професионалист. Това е мач като мач. Излизам и давам мак­симума от себе си за отбора, в който съм в момента. А това е Пирин.

- Загубихте от Локомотив (Плов­див) и не се намирате в никак добра ситуация. Точки срещу Лев­ски изг­леж­дат важни за вас?

- Преди мача с Локомотив имахме добра серия, четири двубоя без поражение. Играехме добре в Плов­див. Мога да кажа, че дори сами се бихме. Правим глупости и това нещо трябва да прик­лючи.

- Съжаляваш ли, че беше принуден да си тръг­неш от Лев­ски? И защо се стигна до решението ти да напус­неш?

- Това беше мое решение. Доста хора ме напад­наха, обявиха, че си тръг­вам заради зап­латата, а това не беше така. Лев­ски като клуб можеше да изп­рати по по-различен начин играч като мен, който е вкарал 24 гола за един сезон и е станал гол­майс­тор. Не си спом­ням откога Лев­ски не е имал гол­майс­тор бъл­гарин. Аз винаги съм бил мъжко момче. Имах среща с г-н Сираков. Той ми пред­ложи едни финан­сови условия, но ми каза, че трябва да отида и да проведа мъжки раз­говор с Георги Тодоров, който тогава беше треньор. Аз отидох и той ми каза, че Найджъл Робърта е млад, пер­с­пек­тивен и трябва да играе, за да го продаде Лев­ски. Ако го продаде, оставам аз и Илия Димит­ров и ще се борим за титулярно място. Аз не мога да чакам даден играч да бъде продаден и да стоя резерва. Видяхте, че цяла есен той не беше продаден, а чак пролетта. Това мен не ме уст­рой­ваше. Аз искам да играя фут­бол. Не мога да стоя резерва и да чакам някой да бъде продаден. Не искам да съм в Лев­ски, за да живур­кам и да каз­вам, че съм играч на Лев­ски. Не съм най-добрият цен­т­рален нападател на Лев­ски, но искам нещата да са рав­нопос­тавени. Ако е така, да се борим. При това положение нямаше да има битка за титулярно място. Това бяха думите на Георги Тодоров. Знаете, че преди това имах пререкания с него, за което се извиних. Нямаше как да приема това нещо. Според тях може би Робърта да е бил по-добрият фут­болист. Не мога да стоя край тъч­линията и да влизам по 1015 минути. За такъв малък период не можеш да покажеш истин­с­кото си лице и оттам става проб­лем. Реших да си тръгна с високо вдиг­ната глава, като гол­майс­тор на Лев­ски, през пред­ната врата. Пак каз­вам, че Лев­ски можеше да ме изп­рати по един по-добър начин.

- Обиден ли си на някого на „Герена“?

- Не. Няма на кого. Нор­мално е за фут­бола. Аз съм горд от прес­тоя си в Лев­ски. Станал съм гол­майс­тор с 24 гола за един сезон.

- Страницата “Лев­ски“ зат­ворена ли е за теб?

- Не мога да кажа подобно нещо. Лев­ски обаче раз­чита на по-млади и пер­с­пек­тивни играчи, за да ги раз­вие и продаде. Сега съм в Пирин, обичам Пирин. Този отбор ми е дал много.

България

Икономика

Бизнесът поиска за декември помощ за скъпия ток от 190 лева за мегаватчас

Бизнесът поиска за декември помощ за скъпия ток от 190 лева за мегаватчас

Асоциацията на индус­т­риал­ния капитал в Бъл­гария /АИКБ/ пред­лага да се изпол­зва съз­даденият вече механизъм за ком­пен­сиране на високите цени н…

Прочети още:

Loading...

Култура

Свят

Папа Франциск завърши посещението си в Гърция с послания за бежанците

Папа Франциск завърши посещението си в Гърция с послания за бежанците

Папа Фран­циск завърши вчера 3-дневното посещение в Гър­ция с пос­лания за съп­ричас­т­ност към съд­бата на бежан­ците и хората, под­ложени на страда…

Прочети още:

Loading...

Земеделие