Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Андрей Гълъбинов влезе като смяна за Специя при равенството с Беневенто

Андрей Гълъбинов влезе като смяна за Специя при равенството с Беневенто

Анд­рей Гълъбинов игра за Специя в края на срещата при равен­с­т­вото 1:1 срещу гос­туващия Беневенто в мач от 26-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“. Бъл­гар­с­кият нападател се появи на терена в 85-ата минута, но не успя да помогне на своите съот­бор­ници да стиг­нат до победата.

Гаич изведе Беневенто нап­ред в резул­тата в 24-ата минута, а Даниеле Верде успя да изравни в 71-ата минута. След това равен­с­тво двата отбора имат по 26 точки, като Специя е на 14-а позиция, а Беневенто е на 15-о място.

Шам­пионът Ювен­тус обърна и срази у дома Лацио с 3:1 в друг мач кръга. Крис­тиано Роналдо бе оставен на резер­в­ната скамейка, но се появи в игра през втората част, когато резул­татът бе в полза на „старата гос­пожа“.

След пропуски на Мохамед Фарес и Сер­гей Милинкович-Савич в началото Хоакин Кореа (14) все пак даде аванс на гос­тите. Попадението сякаш „събуди“ фут­болис­тите на Ювен­тус, които притис­наха съпер­ника и след пропуски на Аарън Рамзи и Алваро Мората се стигна до израв­нителен красив гол на Адриен Рабио (39).

В началото на втората част “биан­конерите“ натис­наха и след пропуск на Федерико Киеза все пак пос­тиг­наха пълен обрат след две попадения на Алваро Мората (57, 60-дузпа). Испанецът реализира красив гол, а след това оформи и край­ния резул­тат от дузпа, отсъдена за нарушение на Милинкович-Савич срещу Рамзи.

В 70-ата минута в игра се появи и Крис­тиано Роналдо, който бе оставен резерва, като малко след влизането си на терена съз­даде нова опас­ност, която обаче не доведе до гол.

След успеха си Ювен­тус събра 52 точки, доб­лижавайки се на една от втория Милан. Лацио остава седми с 43 точки.

Удинезе победи гос­туващия Сасуоло с 2:0 в друг двубой от кръга.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Франция отваря архивите на Франсоа Митеран за Руанда

Фран­ция ще отвори архивите за Руанда на бив­шия френ­ски президент Фран­соа Митеран, като част от усилието да се раз­бере по-добре ролята й в аф…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...