Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Етър победи ЦСКА 1948 и се отлепи от дъното

Етър победи ЦСКА 1948 и се отлепи от дъното

Етър победи ЦСКА 1948 и се отлепи от дъното

Имаме проблеми при гостуванията, смята треньорът на столичния тим Красимир Балъков

Етър победи с 3:1 ЦСКА 1948 в мач от 20-ия кръг на Първа лига и се отлепи от дъното на класирането, където мяс­тото на „болярите“ зае Ботев (Враца), който е с мач по-малко. Във втор­ник от 17,30 часа тимът воден Антони Здрав­ков гос­тува на Мон­тана в опаш­кар­ско дерби. „Чер­вените“ пък вече са в серия от три шам­пионатни срещи без победа, а в пос­лед­ните пет двубоя от пър­вен­с­т­вото само вед­нъж са стигали до трите точки.

Гос­тите от София отк­риха резул­тата чрез попадение на Денис­лав Алек­сан­д­ров (4), но след това“ виолетовите“ тотално надиг­раха своя съпер­ник и с два гола на Гаетан Мезу (17, 57) осъщес­т­виха пълен обрат. Край­ното 3:1 оформи Прес­лав Боруков в 62-ата минута.

Домакините можеха да реализират и още попадения след поредица груби грешки на бранителите на ЦСКА 1948, и най-вече на Симеон Пет­ров и Димитър Пир­гов, но Симеон Мечев и Ловре Кнежевич нап­равиха фрапан­тни пропуски.

Треньорът на “болярите“ Алек­сан­дър Томаш не можеше да раз­чита за този мач на кон­тузените Даниел Младенов, Ерол Алкан и Венелин Филипов, както и на наказания Здравко Илиев.

Мени­джърът на ЦСКА 1948 Красимир Балъков нямаше проб­леми с кон­тузени играчи, но извън смет­ките бе звез­дата Галин Иванов, който изтър­пява наказание. Героят от САЩ94 отчете, че “чер­вените“ имат проб­лем при гос­туванията си. “По фут­болни причини загубихме. Казах на играчите в пос­лед­ните няколко дни, че това ще бъде най-тежкият мач и, че трябва да влезем по-мотивирани в срав­нение със срещите с Лев­ски и Ботев (Плов­див). Това не се получи, видя се още при пър­вото единобор­с­тво. После се стабилизирахме. Може би и 120-те минути в Плов­див за Купата пов­лияха на някои, играта ни беше на фази“, каза Балъков.

“Бяхме проучили добре Етър, знаем как играят, но отборът не успя да се ориен­тира добре. Понякога може да се каже, че това е грешка на младостта. Една идея Етър желаеше повече победата. При нас двама-трима не учас­т­ваха в играта така, както на нас ни се иска“, продължи мени­джърът на “чер­вените“.

“Имаме някакъв проб­лем при гос­туванията, който трябва да анализираме и коригираме. Сега е по-различно от пър­вия полусезон — където и да отидеш, всеки мисли за точ­ките. Трябва да сме по-агресивни, по-концентрирани. Даже и къс­метът отиде на страната на против­ника“, добави Балъков.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Франция отваря архивите на Франсоа Митеран за Руанда

Фран­ция ще отвори архивите за Руанда на бив­шия френ­ски президент Фран­соа Митеран, като част от усилието да се раз­бере по-добре ролята й в аф…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...