Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Валентин Антов дебютира в Серия “А“ с добра игра

Валентин Антов дебютира в Серия “А“ с добра игра

Валентин Антов дебютира в Серия “А“ с добра игра

Треньорът на Болоня Синиша Михайлович похвали българския защитник

Вален­тин Антов нап­рави официал­ния си дебют в Серия “А“ с екипа на Болоня. Това се случи в гос­туването на неговия тим на Каляри от 25-ия кръг на италиан­с­кото фут­болно пър­вен­с­тво. Бъл­гар­с­кият защит­ник започна като титуляр на “Сар­диния Арена“ и остави много добри впечат­ления с изявите си. Той показа самочув­с­т­вие и на няколко пъти имаше ключови намеси, въп­реки че получи пресилен жълт кар­тон още в 26-ата минута. Впос­лед­с­т­вие той бе заменен от Гари Медел в 75-ата минута. Срещата завърши с успех с 1:0 за Каляри. Домакините с нищо не надиг­раха своя съпер­ник, но имаха къс­мет да отбележат гол при едно цен­т­риране от кор­нер чрез Даниеле Ругани в 20-ата минута и така измък­наха трите точки.

Антов имаше няколко важни намеси. В 18-ата минута Джовани Симеоне излезе очи в очи срещу Скоруп­ски и стреля, стражът успя да се намеси, а впос­лед­с­т­вие бъл­гар­с­кият защит­ник изчисти с глава пред гол­линията. В 51-ата минута Жоао Педро получи в наказател­ното поле, но Антов дейс­тва хлад­нок­ръвно и успя да му отнеме топ­ката. В 67-ата минута бив­шият играч на ЦСКА показа добро пласиране и блокира опасно цен­т­риране .

Все пак Каляри записа важен успех, с който събра актив от 21 точки и излезе от опас­ната зона, като вече е на 17-ата позиция. Болоня пък вече е на 12-ото място с 28 точки.

Сръб­с­кият треньор на Болоня Синиша Михай­лович пох­вали пред­с­тавянето на бъл­гар­с­кия национал Вален­тин Антов в дебюта му в Серия „А“. “Антов ми хареса. Нап­рави това, което тряб­ваше. Не беше много зает, но се пред­с­тави добре. Освен при гола. Защото точно Антов тряб­ваше да пок­рие Ругани“, комен­тира Михай­лович.

“Не бяхме добри в атака и допус­нахме попадението по един­с­т­вения начин, по който можеха да ни вкарат. Разочарован съм, защото не изг­леж­дахме амбицирани. Очак­вах по-добро пред­с­тавяне, въобще не бяхме опасни. Съжалявам, защото исках точки в този мач, а си тръг­ваме с празни ръце“, допълни треньорът на Болоня и изрази разочарованието си от работата на ВАР и неот­съдена дузпа в полза на тима му.

България

Икономика

Loading...

Култура

Свят

Франция отваря архивите на Франсоа Митеран за Руанда

Фран­ция ще отвори архивите за Руанда на бив­шия френ­ски президент Фран­соа Митеран, като част от усилието да се раз­бере по-добре ролята й в аф…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...