Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон08032021

Брой 46, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Адриан Андреев с впечатляващ обрат над играч от Топ 100

Адриан Андреев с впечатляващ обрат над играч от Топ 100

Адриан Андреев с впечатляващ обрат над играч от Топ 100

19-годишният българин постигна втора победа в кариерата си на ниво АТР

Адриан Анд­реев пос­тигна втора победа в кариерата си на ниво АТР, след като под­несе изненадата на новия тур­нир в кален­дара в Син­гапур, за който получи “уайлд кард” в пос­лед­ния момент. Бъл­гар­с­кият тенисист осъщес­тви впечат­ляващ обрат от 1:6, 6:3, 6:4 срещу южноаф­риканеца Лойд Харис, който беше седми пос­тавен в основ­ната схема. Така 19-годишният софиянец пос­тигна пър­вата си победа в кариерата срещу съпер­ник от топ 100 на светов­ната ран­г­листа, тъй като Харис е 82-ри.

Адриан спечели 20 точки за класацията на АТР и съот­ветно може да очаква съв­сем скоро да пробие в топ 400, откъдето засега го раз­делят 23 места. Дебют­ният му успех в най-високото ниво на мъж­кия професионален тенис беше през януари в Анталия, а след­ващият му против­ник в Син­гапур ще бъде Алек­сей Попирин или Крис­тофър Юбанкс.

За този тур­нир Григор Димит­ров отказа покана на организаторите, защото явно е преценил, че все още не е добра идея да се впуска в със­тезателна обс­тановка след проб­лемите с гърба на Australian Open. Това именно съз­даде въз­мож­ността за Анд­реев да получи “уайлд кард”.

Григор Димит­ров прог­ресира с четири позиции в светов­ната ран­г­листа на АТР. След като дос­тигна до чет­вър­т­финалите на Australian Open, бъл­гаринът вече се изкачи на 17-а позиция в класацията с 2575 точки. Това е най-доброто пос­тижение на хас­ков­лията от 29 октом­ври 2018 г., когато е десети в света. След това пос­ледва срив от девет позиции за една сед­мица, а в пос­лед­валите месеци Григор дори беше дос­тиг­нал до 78-о място в ран­г­лис­тата.

От началото на ноем­ври 2019 г. Димит­ров беше на 19-а позиция, но точно преди началото на Отк­ритото пър­вен­с­тво на Авс­т­ралия падна до 21-ви в класацията.

Втората ракета на Бъл­гария Димитър Куз­манов също подобри значително класирането си, след като прог­ресира с 12 места до №266 с актив от 220 точки. Адриан Анд­реев, който тази сед­мица играе на ATP 250 тур­нира в Син­гапур, отс­тъпи с четири места и е 423-ти с 94 точки.

Лидер в ран­г­лис­тата остава шам­пионът от Australian Open Новак Джокович, който вече има 12 030 точки и води с 2180 на Рафаел Надал. 33-годишният сър­бин е на върха в продъл­жение на 311 сед­мици, с което подобри рекорда на Федерер от 310 сед­мици.

Финалис­тът от Мел­бърн Данийл Мед­ведев за първи път в кариерата си влезе в Топ 3. Рус­накът има 9735 т., изп­ревар­вайки Доминик Тийм (Авс­т­рия).

България

Икономика

Loading...

Култура

Режисьорката Елица Петкова бе отличена от Берлинале

Режисьорката Елица Петкова бе отличена от Берлинале

Режисьор­ката Елица Пет­кова получи стипен­дия от Бер­линале. Стипен­дията се присъжда съв­мес­тно от прог­рамите “Пер­с­пек­тивно гер­ман­ско кино“ и “Т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: 2 млн. руснаци са получили и двете дози от ваксините срещу COVID-19

Два милиона рус­наци вече са получили и двете дози от вак­сините срещу COVID-19, а още два милиона — само пър­вата доза, заяви вчера президентъ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

САРА прогнозира добра реколта от пшеница през 2021 година

САРА прогнозира добра реколта от пшеница през 2021 година

Пър­вите прог­нози на Цен­търа за икономически изс­лед­вания в сел­с­кото стопан­с­тво (CAPA) за зър­нената реколта тази година са доста оптимис­тични,…

Прочети още:

Loading...