Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон08032021

Брой 46, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Тотнъм ще плаща 40 милиона паунда, ако уволни Специалния

Тотнъм ще плаща 40 милиона паунда, ако уволни Специалния

Тотнъм ще плаща 40 милиона паунда, ако уволни Специалния

Затъналият Тот­нъм трудно ще уволни Жозе Моуриньо, пишат анг­лийс­ките медии. „Шпорите“ пад­наха от Уест Хям с 1:2 и съв­сем се отдалечиха от основ­ната си цел – топ 4 на Вис­шата лига. Тимът е девети в класирането с 36 точки, а президен­тът Даниел Леви не бърза да взима мерки относно Специал­ния. Ако уволни Моуриньо преди края на сезона, лон­дон­с­кият клуб ще трябва да му плати неус­тойка от 40 милиона паунда.

При положение, че изгон­ването стане факт след пър­вен­с­т­вото, парите ще са малко по-малко – 30 милиона паунда. Договорът на Жозе с Тот­нъм е чак до лятото на 2023 година.

В момента рекор­дьор е Антонио Конте, на когото Челси плати 26,2 милиона паунда през 2018 година. Ман­чес­тър Юнай­тед даде на Моуриньо 19,6 милиона паунда през същата година. През 2007 година Челси обез­щети Специал­ния с 18 милиона паунда. Въп­реки това бук­мей­кърите определят именно Специал­ния като фаворит да бъде след­ващият увол­нен мени­джър във Вис­шата лига.

Моуриньо бе тъжен след загубата с 1:2 от Уест Хям в лон­дон­с­кия сблъсък от 25-ия кръг на Вис­шата лига. “Смятам, че резул­татът тряб­ваше да е раз­личен, особено като се има пред­вид играта ни през второто полув­реме. Преди мача не гледах таб­лицата, бях кон­цен­т­риран върху играта. Целта беше да спечелим, а след победата да гледаме класирането. Сега е много трудно да се мисли за топ 4, тъй като пър­вите 45 отбора редовно печелят точки“, заяви пор­тугалецът пред Би Би Си.

България

Още раздори в партията на Слави Трифонов

Още раздори в партията на Слави Трифонов

Бивши активисти се бунтуват срещу парашутисти в листите и авторитарен подход на сценариста Тошко Йорданов

Раз­дорите в пар­тията на Слави Трифо…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Корпоративната социална отговорност - норма на поведение в света на бизнеса

Изследване сред 300-те най-големи работодатели у нас дава картината в сектора

COVID-19 не отне от Кодексa за социално осигуряване (КСО) про…

Прочети още:

Loading...

Култура

Убийство без убийство в Театър 199

История на роман­тични премеж­дия и прес­тъпни кроежи, зафор­мени в комедия от две жени и един мъж. Пиесата ще гледаме на 22 март в Театър 199. …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...