Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет21012021

Брой 14, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) 300 000 евро в касата на „Герена“ след продажбата на Паулиньо

300 000 евро в касата на „Герена“ след продажбата на Паулиньо

300 000 евро в касата на „Герена“ след продажбата на Паулиньо

„Сините“ се отърваха от бразилеца, който имал заплата близо 45 000 лева

Лев­ски обяви официално продаж­бата на бразил­с­ката си звезда Паулиньо в клуба от ОАЕ — Кор­факан. Изненад­ващо в съоб­щението “сините“ назоваха и сумата, за която е тран­с­фера. Към пуб­ликацията бе приложено и видео със сбогуването на Паулиньо, както и най-добрите му моменти на “Георги Аспарухов“.

“Лев­ски тран­с­ферира нападателя Паулиньо в клуба от ОАЕ — Кор­факан. В сряда той премина успешно медицин­с­ките тес­тове и под­писа своя личен договор. Сумата по договора между двата клуба е 300 000 евро. Паулиньо прави своя дебют със синята фланелка на 18 фев­руари 2018 година, изиг­равайки 97 мача и бележейки 23 гола във всички тур­нири. Ръковод­с­т­вото, спортно-техническият щаб, фут­болис­тите и служителите на Лев­ски благодарят на Паулиньо за всеот­дай­ността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи“, пише в официал­ния сайт на клуба от „Герена“.

Бразилецът Паулиньо пуб­ликува видео в “Инс­т­раг­рам“, в което изразява сим­патиите си към Лев­ски и “синя“ Бъл­гария. “Скъпи фенове на Лев­ски, съот­бор­ници и ръковод­с­тво. След тол­кова много сподели моменти заедно, дойде време да се кажем “сбогом“. Винаги ще бъда благодарен за всички моменти, които имахме, и ще ви нося в сър­цето си“, написа крилото в социал­ните мрежи на пор­тугал­ски и анг­лийски.

Соб­с­т­веникът на Лев­ски Наско Сираков трябва да е един от най-доволните фут­болни босове у нас, след като огромна финан­сова тежест падна от плещите му, след продаж­бата на Паулиньо. Така клубът се отърва от огром­ната зап­лата на бразилеца. Паулиньо е получавал на „Герена“ близо 45 000 лева на месец. С продаж­бата на фут­болиста мъчещият се да оцелее Лев­ски нап­рави успешна крачка към още по-голямо свиване на бюджета за зап­латите на играчите. Сега след­ващата цел е да бъдат тран­с­ферирани други двама с големи зап­лати в отбора – Найджъл Робърта и Насиру Мохамед.

В същото време от Лев­ски обявиха изненад­ващ тран­с­фер. “Сините“ под­писаха договор с вратаря Звонимир Микулич. Хър­ват­с­кият страж е роден на 5 фев­руари 1990 година в Осиек. Под­писва пър­вия си професионален договор с НК Осиек, чийто юноша е през 2009 година. До 2017 година изиг­рава 124 мача за клуба, като през 2009 е преот­с­тъпен на Олим­пия (Осиек), а през сезон 2010/2011 на друг хър­ват­ски клуб – Вуковар 91. От 2017 година Микулич се със­тезава за мол­дов­с­кия Шериф (Тирас­пол) с екипа, на който има 28 мача. Вратарят е трик­ратен шам­пион на Мол­дова, а вед­нъж печели и купата на страната.

От „синия“ клуб са пред договор и със защит­ника Ребин Сулака, който игра за пос­ледно в Арда (Кър­джали). Националът на Ирак трябва да бъде пред­с­тавен на „Герена“ съв­сем скоро.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие