Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) От ЦСКА прогнозират победа в дербито с 2:0

От ЦСКА прогнозират победа в дербито с 2:0

От ЦСКА прогнозират победа в дербито с 2:0

„Сините” фенове изкупиха рекорден брой билети и абонаментни карти

Веч­ното дерби между ЦСКА и Лев­ски е гвоз­деят в прог­рамата от двадесет и пър­вия кръг в Първа лига. Двубоят на национал­ния стадион „Васил Лев­ски“ е в събота от 14,45 часа. Двата родни гранда изос­тават от лидера и шам­пион Лудогорец. Сим­волич­ните домакини от Лев­ски са на второ място, на пет точки от „орлите“. ЦСКА е на чет­върта позиция и има девет точки по-малко от раз­г­рад­чани.

Чер­вените“ се под­силиха с двама нови играчи през зим­ния тран­с­ферен прозорец. Те прив­лякоха нападателя на Дунав (Русе) Ахмед Ахмедов и юношата на Ювен­тус Стефано Бел­т­раме, който е пер­лата в селек­цията на Милош Круш­чич. Освен това „армей­ците“ запазиха всич­ките си водещи играчи, но разочароваха с резул­татите си в кон­т­ролите. Все пак 31– крат­ните шам­пиони пос­тиг­наха успех с 2:0 над Струм­ска слава в пос­лед­ната си проверка.

Трима от чуж­дес­т­ран­ните играчи на ЦСКА – Али Соу, Еван­дро и Жанио Бикел са убедени в победата на тима си. Те обещаха да зарад­ват сек­тор „Г“ и прог­нозираха „чер­вен“ успех с 2:0. Соу и Еван­дро обявиха, че двамата ще вкарат по едно попадение за триумфа на „армей­ците“. Бразилецът се раз­писа във вратата на Милан Миятович в мача от пър­вия полусезон, който не излъчи победител и завърши 2:2. Али Соу все още няма гол срещу Лев­ски.

Според Бикел, който също даде прог­нозата си пред Winbet, два гола в пред­с­тоящия мач ще отбележи Али Соу, а Гус­таво Бусато ще запази мрежата си „суха“. Триото ще попадне в стар­товия със­тав на Милош Круш­чич. Бикел ще си пар­т­нира в средата на терена с Вален­тин Антов и Крис­тиян Малинов, Еван­дро ще дейс­тва по фланга, а Али Соу ще води атаката.

Лев­ски също осъщес­тви входящи тран­с­фери. „Сините“ взеха национала Симеон Слав­чев, Деян Лозев и нидер­лан­д­с­кия полузащит­ник Стайн Спиeрингс. Клубът от „Герена“ запази ядрото си, пред­с­тави се добре в приятел­с­ките мачове, но има сериозни финан­сови проб­леми. За труд­нос­тите с пок­риването на текущи раз­ходи призна изпъл­нител­ният дирек­тор Павел Колев, който сподели, че налич­ните сред­с­тва ще стиг­нат само до края на месеца. Това мобилизира привър­жениците на отбора воден от Петър Хуб­чев, които закупиха сериозен брой абонамен­тни карти и билети.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...