Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Сребърен медал за България на първенството в Рим

Сребърен медал за България на първенството в Рим

Сребърен медал за България на първенството в Рим

Малко не стигна на Даниел Александров за европейската титла

Даниел Алек­сан­д­ров пос­тигна най-големия успех в спор­т­ната си кариера до момента. 28-годишният дуп­ничанин спечели третия си медал от европейски пър­вен­с­тва в бор­бата класически стил. След бронза в категория до 80 кг от Рига 2016 и същото отличие в категория до 82 кг от Кас­пийск 2018, Алек­сан­д­ров се окичи и със сребро от европейс­кото пър­вен­с­тво в Рим. Бъл­гаринът загуби с 1:2 точки от Рафиг Хюсей­нов (Азер­байджан), който е сребърен медалист от светов­ното пър­вен­с­тво през миналата година.

Финал­ната среща започна рав­нос­тойно, но азер­байджанецът получи пър­вата точка в срещата заради пасив­ност на нашия борец. Алек­сан­д­ров успя да удържи атаките на съпер­ника си, когато беше пос­тавен в пар­тер. Дуп­ничанинът започна втората част също с точка за пасив­ност на своя съпер­ник. Пос­лед­ната точка в срещата отново беше в полза на Хюсей­нов за пасив­ност на бъл­гарина. В края на срещата Алек­сан­д­ров беше видимо уморен и силите му не стиг­наха за нова атака, която да му донесе европейс­ката титла.

Това е втори медал за Бъл­гария от кон­тинен­тал­ния форум в Рим. Преди това 18-годишният Едмонд Назарян стана европейски шам­пион в категория до 55 килог­рама в класичес­кия стил в дебюта си на голям форум при мъжете.

По пътя към финала Алек­сан­д­ров започна с победа в калификациите над Михаел Ваг­нер от Авс­т­рия. Втория си успех пос­тигна над унгареца Ласло Шабо с 5:1 точки. На чет­вър­т­финалите Скей­търа се справи с 3:1 точки със Станис­лау Шафаренка от Беларус. В полуфиналите дуп­ничанинът се наложи със 7:3 точки над гер­манеца Ханес Ваг­нер.

Алек­сан­д­ров има и брон­зов медал в категория до 80 килог­рама от Европейс­ките игри в Баку през 2015 г.

“Нямам тър­пение да се прибера вкъщи и да прегърна дъщерич­ката си. Знам, че само това ще ме успокои. Всичко, което правех на тепиха го правех с желание, със сърце, заради нея беше всичко”, бяха пър­вите думи на Алек­сан­д­ров.

“Удов­лет­ворен съм, но съм и разочарован. Не можах да се под­готвя много добре фун­к­ционално. Не бях във фор­мата, както знам, че мога да бъда. Поч­вам да прес­лед­вам меч­тата си от утре, която е квота за Олим­пиадата”, добави Скей­търа и под­черта, че се надява да стори това още на пър­вата квалификация, която ще се проведе в Унгария.

“Среб­рото е кръв, пот и лишения. Далече от семейс­т­вото, от приятелите, от близ­ките. Килог­рами, режими. Като мине малко време, чак тогава го оценяваш. Като върна лен­тата назад съм меч­тал само да отида на финал. Апетитът идва с яденето. Исках да стана европейски шам­пион. Не ми се получи, но се надявам този отгоре да има друго мнение за мен за бъдещето”, обобщи Даниел Алек­сан­д­ров.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...