Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Наполи постигна минимална победа като гост на Интер

Наполи постигна минимална победа като гост на Интер

Наполи постигна минимална победа като гост на Интер

Наполи пос­тигна минимална, но ценна победа, като гост на Интер в пър­вия 1/2-финален сблъсък между двата тима за Купата на Италия. Неаполитан­ците се наложиха с 1:0 на “Джузепе Меаца“ и гледат с оптимизъм към реванша на свой терен в началото на март. Домакините повече задър­жаха топ­ката и по-често стигаха до голови положения, но без резул­тат. В същото време гос­тите се въз­пол­з­ваха от един от мал­кото си шан­сове и успяха да отбележат до тол­кова важ­ното попадение на чужд терен след точен изс­т­рел на Фабиан Руис в 57-ата минута.

Лаутаро Мар­тинес, който бе наказан за двуоя с Милан, се завърна в атака за домакините. Той си пар­т­нира с Ромелу Лукаку. Стефано Сенси, Николо Барела и Мар­село Брозович пък бяха ядрото в средата на терена.

В края на полув­ремето защит­ник на Интер игра с ръка в наказател­ното поле, но това стана напълно неволно след рикошет и съдията бе категоричен, че няма да отсъди дузпа, въп­реки протес­тите на гос­тите. В 66-ата минута в игра за Интер се появи Крис­тиан Ерик­сен и това вед­нага се усети. Дат­чанинът стигна до голова въз­мож­ност в 72-ата минута, когато отп­рави мощен изс­т­рел, който не бе никак далеч от целта. В 90-ата минута Бираги от домакините опита да си изп­роси дузпа, падайки в наказател­ното поле, но реферът даде знак, че нарушение няма.

В крайна сметка усилията на “нерад­зурите“ да стиг­нат поне до равен­с­тво не дадоха резул­тат и победата отиде на смет­ката на Наполи, който ще има леко предим­с­тво преди реванша на “Сан Паоло“. Освен това Интер допусна пър­вата си загуба във всички тур­нири от 10 декем­ври 2019 година насам, когато бе надиг­ран от Бар­селона (1:2) в Шам­пион­с­ката лига.

Интер гос­тува на Лудогорец в Раз­г­рад на 20 фев­руари в първи 1/16-финал от Лига Европа.

България

Икономика

Култура

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Андрей Даниел и Вихрони Попнеделев с националната награда “Захари Зограф”

Двама худож­ници ще получат национал­ната наг­рада за живопис “Захари Зог­раф“ през тази година – Анд­рей Даниел (пос­мър­тно) и Вих­рони Поп­неделев…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...