Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Валери Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта

Валери Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта

Валери Симеонов: Няма да се откажа от Закона за хазарта

Държавата няма да допусне ликвидирането на един отбор по финансови причини, заяви лидерът на НФСБ

Няма да се откажа от Закона за хазарта – дър­жавата няма да допусне лик­видирането на един отбор по финан­сови причини. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред жур­налисти във връзка с внесените от него промени в Закона за хазарта, предаде репор­тер на Аген­ция „Фокус“.

Юни месец 2018 г. внесох аналогичен законоп­роект. От цялото мис­лене законоп­роек­тът стана още по-прецизен, още по-взискателен и още по-полезен за дър­жавата. Недейте очаква някой да премисли, особено пък аз“, каза Симеонов.

Според него законоп­роек­тът е полезен за дър­жавата, защото ще прек­рати едно ограб­ване в областта на хазарта и ще насочи много сериозни финан­сови ресурси към спорта в Бъл­гария и здравето на страната. Във връзка с притес­ненията на феновете на Лев­ски по отношение на закона, Симеонов обясни: „Първо, не е ясно какъв е раз­мерът на спон­сор­с­т­вото по отношение на Лев­ски. На думите на основ­ния спон­сор не мога да вяр­вам. Има доста раз­минавания в циф­рите, които той споменава, както и неговите пред­с­тавители и глашатаи. Говори се, че „Национална лотария“ е внесла за 2019 г. 70 млн. лв. такси, справ­ката на Комисията по хазарта е, че са внесли 19, 7 млн. лв. Вижте какви сериозни раз­минавания, така трябва да се пос­тави под съм­нение всяко изяв­ление за спон­сорирането на Лев­ски. Дали е тол­кова значимо и дали то определя същес­т­вуването на отбора. Във всички случаи дър­жавата не би тряб­вало и аз мисля, че няма да допусне лик­видирането на един отбор по финан­сови причини. Ако те сами си го нап­равят със своите резул­тати, това си е техен проб­лем“, комен­тира Симеонов.

Попитан дали се притес­нява, че ГЕРБ ще се откажат от намерението си да под­к­репят Закона за хазарта, Симеонов отговори: “Аз правя това, което трябва да нап­равя. Отговарям пред соб­с­т­вената си съвест. Нека колегите от ГЕРБ и всички останали пар­тии, включително и БСП, отговарят пред соб­с­т­вената си съвест“, комен­тира Симеонов. Той припомни, че БСП не трябва да бъдат прес­качани, тъй като преди две години са изразили под­к­репа за законоп­роекта му.

Във връзка с евен­туална среща на министър-председателят Бойко Борисов и феновете на Лев­ски и той дали би се срещ­нал с тях, лидерът на НФСБ обясни, че никой не търси среща с него като вносител. “С кого ще се среща премиера Борисов, си е негово право и негов ангажимент“, допълни Симеонов.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...