Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Борислав Кьосев също се гласи за поста на Данчо Лазаров

Обаждат ми се хора, за да ме молят да се кандидатирам за президент на федерацията, разкри волейболната легенда

Дъл­гогодиш­ният член на Управител­ния съвет на Бъл­гар­ска федерация волей­бол (БФБ) — Борис­лав Кьосев, заяви, че обмисля да подаде кан­дидатурата си за президент на цен­т­ралата. За подобен ход алар­мира друг кан­дидат за шеф на този спорт у нас — Любомир Ганев, който беше издиг­нат от опозицията на нас­тоящото управ­ление. Преди дни в студиото на “Тази сут­рин“ по Би Ти Ви Ганев беше категоричен, че досегаш­ният президент Данчо Лазаров няма да поиска нов ман­дат, а ще се оттегли в полза на някои от приб­лижените му.

“Аз съм Боре Кьосев – не съм Данчо Лазаров, не съм Любо Ганев. Ако трябва и сметна, че е хубаво за общес­т­веността, е нор­мално да си подам кан­дидатурата за президент на федерацията, като Любо Ганев. Какво да ми пречи? Занимавам се с биз­нес, нямам проб­лем с хората. Ако преценя, имам сили и хората“, каза пред Би Ти Ви Кьосев.

Волей­бол­ната легенда също е на мнение, че Лазаров няма да продължи да ръководи БФВ и ще бъде заменен след свик­ване на Кон­г­рес през януари 2020 година. “Говорил съм с Данчо Лазаров. Каза, че се е изчер­пал, няма да тръгне да нав­реди на волей­бола. Въп­росът е как ще се случи това. Мисля, че в близко бъдеще трябва да се сед­нат на едни преговори с гос­подин Лазаров, защото аз, и да се кан­дидатирам за президент заедно с Любо Ганев, това е чисто демок­ратично. На мен ми се обаж­дат хора и ми каз­ват: “Гос­подин Кьосев, моля ви, кан­дидатирайте се, защото смятаме, че вие сте една обединителна фигура, която може да обедини и опозицията и сегаш­ното ръковод­с­тво“, раз­кри членът на Управител­ния съвет на федерацията .

Кьосев комен­тира и със­тоянието на бъл­гар­с­кия волей­бол и мъж­кия национален отбор, който през 2019 година записа най-лошото си пред­с­тавяне на европейско пър­вен­с­тво от 14 години насам. “Няма материал. Който и да дойде в момента, няма материал. Ние сме малко хора в Бъл­гария, шепа хора сме, ние не можем да съберем играчи за национал­ния отбор. Да, ще минем през един момент, в който няма да има класирания, но ние сме все пак в светов­ния волей­бол. Да, такива като нас няма да се родят, а такива като предиш­ното поколение – все още няма“, заяви Борис­лав Кьосев.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...