Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Английски фенове безчинстваха и в София

Английски фенове безчинстваха и в София

Английски фенове безчинстваха и в София

Полицията въведе извънредни мерки за сигурност

Анг­лийс­ките запалян­ковци, които са извес­тни с това, че съз­дават проб­леми при визитите си извън Ост­рова, се забър­каха в няколко инцидента в София. Стана ясно, че след спреч­к­вания между бъл­гари и анг­личани е имало и пос­т­радали хора. Жур­налис­тът от “Таймс” Хенри Уин­тър твърди, че фен на “Трите лъва” е в бол­ница след сбиване с мес­тни жители, като се позовава на инфор­мация от Фут­бол­ната асоциация на Анг­лия (ФА). “Анг­лийски фен е в бол­ница със счупена ръка след нападение в София. Източ­ници от ФА твър­дят, че той е бил напад­нат от мес­тни жители”, пише жур­налис­тът.

Пос­тът на Уин­тър в “Туитър” е предиз­викал доста комен­тари. Един от по-интересните е този на Руд Вар­делен, който пише: “Медийна логика… Ако феновете на Анг­лия са наранени, те са “фенове”. Ако феновете на Анг­лия причиняват наранявания или неп­рият­ности, те са “хулигани, малка част от фен­с­ката маса на Анг­лия.” Друг човек допълва: “Ако чешки фен е наранен в Лон­дон, това ще бъде “Чешки главорез счупи ръка, съз­давайки проб­леми с феновете на Анг­лия”.

Двама британ­ски поданици са пос­т­радали при инциденти в цен­търа на София през изминалата нощ, съобщи БНР. Пър­вият инцидент е станал в района на заведение на улица “Кър­нин­г­рад­ска“. Пос­т­радалият е отказал медицин­ска помощ от прис­тиг­налия на място екип. При втория инцидент анг­личанин е бит от неиз­вес­тни близо до кръс­товището на улиците “Солун­ска“ и “Цар Асен I“. Оказана му е медицин­ска помощ.

Полицията вече обяви, че е взела извън­редни мерки за сигур­ност, които целят да не допус­нат изс­тъп­ления като тези в Прага от преди няколко дни. Тогава анг­лийски улт­раси започ­наха да без­чин­с­т­ват из столицата на Чехия и мес­т­ните органи на реда бяха принудени да изпол­з­ват съл­зот­ворен газ. По инфор­мация на чеш­ките власти 19 анг­лийски запалян­ковци са били задър­жани, като са някои от тях са били осъдени по бър­зата процедура и изгонени от страната.

На национал­ния стадион „Васил Лев­ски” се очак­ват около 4000 привър­женици на „трите лъва”. Европейс­ката квалификация Бъл­гария – Анг­лия завърши късно снощи.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Култура

Русен­с­ката опера пред­с­тавя “Набуко“ на отк­рита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще изляз…

Прочети още:

Loading...

Свят

Уволнили Христо Марашлиев заради „неправилно дишане“

Увол­нили Христо Мараш­лиев заради „неп­равилно дишане“

Директорът на школата Пауло Кардозо е една „португалска еднодневка“ на „Армията“, заяви бившият треньор на ЦСКА

Христо Мараш­лиев беше увол­нен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие