Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Трети бразилец от Лудогорец иска да става роден национал

Трети бразилец от Лудогорец иска да става роден национал

Трети бразилец от Лудогорец иска да става роден национал

Тимът от Разград на крачка от изненадващ трансфер

Двама бразилци от Лудогорец вече записаха учас­тия за национал­ния отбор на Бъл­гария — Ван­дер­сон и Мар­селиньо. Сега и трети техен съот­бор­ник в Раз­г­рад изг­лежда готов да пос­ледва стъп­ките им. Става въп­рос за край­ния бранител Сисиньо, който сам призна, че с удовол­с­т­вие би облякъл екипа на “лъвовете“. Той все още не е изпъл­нил изис­к­ванията на ФИФА да има пет години прес­той в страната, за която може да играе при натурализиране. Но това ще се случи в края на нас­тоящия сезон и Сисиньо е готов за предиз­викател­с­т­вото бъл­гар­ски национален отбор, ако получи повик­вателна за него.

“Да играя за Бъл­гария ще е страхотно изживяване. Имам още една година от договора си с Лудогорец и когато го изпълня, ще имам правото да бъда натурализиран пред ФИФА. И ако ме извикат, с удовол­с­т­вие ще отк­ликна. Това ще бъде огромно предиз­викател­с­тво за мен. Двама мои съот­бор­ници и сънарод­ници вече играят за Бъл­гария — Мар­селиньо и Ван­дер­сон. Те са страхотни фут­болисти. Мисля, че мога да помогна на селек­цията с мотивация и отдаденост, качес­тва които показ­вам и в Лудогорец. Ако остана и получа нов договор в Лудогорец, ще е чест и удовол­с­т­вие за мен да играя за Бъл­гария“, заяви Сисиньо.

Отборът на Лудогорец е на крачка от изненад­ващ тран­с­фер, съоб­щава Sportal.bg. Ръковод­с­т­вото на “орлите“ е близо до договор с израел­с­кия защит­ник Талеб Тауата, който бе силно желан от Лев­ски. Очаква се до часове шам­пионът на Бъл­гария и Тауата да финализират сдел­ката, а до няколко дни тран­с­ферът да бъде обявен и официално от тима от Раз­г­рад.

Интересен факт е, че 27-годишният национал на Израел ще играе само в мачовете от efbet Лига и за Купата на Бъл­гария, тъй като вече мина периода за регис­т­рация на фут­болисти за Европа. Освен това бранителят ще заема и квота за чуж­денец. Така в род­ния шам­пионат треньорът Станис­лав Ген­чев и неговият евен­туален нас­лед­ник ще трябва да избира да взима в групата трима измежду Стефан Баджи, Рафаел Фор­с­тър, Мавис Чибота, Дан Битон и Тауата. Правилата на бъл­гар­с­кото пър­вен­с­тво са, че само петима играчи без европейски пас­порт могат да бъдат регис­т­рирани, а в групата за даден мач могат да бъдат само трима. Това ще бъде трети нов фут­болист в Лудогорец през този сезон, свър­зан с Израел. Преди това Битон и Чибота прис­тиг­наха от същата страна.

Тауата има 204 мача, седем гола и 24 асис­тен­ции във всички тур­нири с екипа на Макаби (Хайфа), в който играе от 2009 г. до 2016 година. Следва тран­с­фер във Фран­к­фурт, но с екипа на Айн­т­рахт записва 40 мача, две попадения и две асис­тен­ции. Точно 30 от тези срещи са в Бун­дес­лигата, три мача има в Лига Европа и седем за Купата на Гер­мания, където са и двете му попадения. През миналия сезон е играл общо в едва шест мача — три за пър­вен­с­тво и три в евротур­нирите

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...