Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) „Ла Фурия“ изравни рекорд на България

„Ла Фурия“ изравни рекорд на България

Испания изравни 60-годишен рекорд на Бъл­гария от светов­ното пър­вен­с­тво в Чили през 1962 година. Луис Енрике започна в стар­товите 11 на “Ла Фурия“ срещу Коста Рика с двама тий­нейджъри – Гави и Педри. Бъл­гария е пос­лед­ната европейска страна, която стар­тира с двама играчи под 20 години на Световно. През 1962 година Доб­ромир Жечев и Георги Соколов са на по 19 и играят срещу Анг­лия, а мачът завър­шва при нулево равен­с­тво.

В крайна сметка Испания раз­маза Коста Рика със 7:0 и записа най-голямата победа от началото на Мон­диал 2022 в Катар, а пред­ният най-голям успех на иберий­ците на Световно е с 6:1 срещу Бъл­гария на шам­пионата на планетата през 1998 година във Фран­ция.

На 18 години и 110 дни Гави вкара в 75-ата минута един от головете във вратата на Кей­лор Навас. Така той стана най-младият гол­майс­тор в мач от световно пър­вен­с­тво след Пеле във финала срещу домакина Швеция през 1958 година, когато Краля на фут­бола е на 17 години и 249 дни.

Япония хвърли нова голяма бомба на Мон­диала в Катар и изненад­ващо победи Гер­мания с 2:1 в другата среща от група „Е“. Поражението на гер­ман­ците пов­тори сценария от другата голяма сен­зация на Светов­ното — загубата на Аржен­тина от Саудит­ска Арабия със същия резул­тат. Бун­дес­тимът поведе чрез Илкай Гюн­доган (33′ дузпа), но Ритсу Доан (75′) и Такума Асано (83′) обър­наха резул­тата в полза на Япония.

България

Икономика

Култура

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom A…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...