Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 158, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Спорт (2) Гришо с трудна победа над французин във Вашингтон

Гришо с трудна победа над французин във Вашингтон

Българският тенисист преодоля Адриан Манарино в първия си мач от “Уимбълдън“ насам и се класира за 1/8-финалите

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров надви трудно фран­цузина Адриан Манарино с 6:1, 3:6, 7:5 за малко над 2 часа игра във втория кръг на тур­нира от сериите АТП 500 във Вашин­г­тон и се класира за 1/8-финалите. 31-годишният хас­ков­лия, който е пос­тавен под номер 5 в схемата, почиваше в пър­вия кръг и не бе играл от “Уим­бъл­дън“ насам.

Гришо спечели за чет­върти път срещу Манарино и ще срещне на 1/8-финалите американеца Себас­тиан Корда, който елиминира аржен­тинеца Себас­тиан Баес след 6:1, 6:4.

Григор Димит­ров само два пъти в кариерата си е пос­тигал повече от една победа в едно издание на тур­нира във Вашин­г­тон, а най-доброто му пос­тижение е чет­вър­т­финал през 2013 година. Пос­тавен под номер 1 на тур­нира е рус­накът Анд­рей Руб­льов, а в дол­ната половина на схемета, където е и Димит­ров, лидер е полякът Хуберт Хур­кач.

Феновете на тениса останаха впечат­лени от новия екип на Григор Димит­ров, с който той ще играе по време на американ­с­кото турне, започ­нало за него от тур­нира на твърда нас­тилка във Вашин­г­тон. Най-добрият бъл­гар­ски тенисист излезе на корта за мача си срещу фран­цузина Адриан Манарино облечен с гащета в цвят гор­чица и фланелка с черни, кафяви и каки мотиви, а на трибуните имаше много негови почитатели, които бурно го под­к­репяха и след края на срещата го изп­ратиха с песни “Оле, оле, оле, Григор!“. Григор Димит­ров ще играе с този екип и на пос­лед­ния за годината тур­нир от Големия шлем — US Open.

В същото време американ­с­ката кон­г­рес­менка Клаудия Тени пуб­ликува в социал­ните мрежи официал­ното писмо, което е изп­ратила до президен­т­с­ката админис­т­рация на Джо Бай­дън с апел да поз­воли на Новак Джокович да учас­тва на US Open. Към момента САЩ изис­ква всички чуж­денци, влизащи в страната, да са вак­синирани срещу коронавирус. Естес­т­вено, великият сръб­ски тенисист не си е пос­тавял медицин­с­ката защита срещу заразата и съот­ветно се нуж­дае от специално изк­лючение от президента, за да стъпи в Ню Йорк.

Тени е член на Камарата на пред­с­тавителите имено от щата Ню Йорк, така че официал­ната ѝ? молба в помощ на Джокович може да се счете за сериозна под­к­репа. „Бай­дън трябва да отмени това безумно правило изцяло. Правилото на Бай­дън, свър­зано с меж­дународ­ното пътуване, не е под­к­репено от науката и е съз­дадено за политически кон­т­рол, а не за пуб­лич­ното здраве”, пише Клаудия Тени в “Туитър”.

България

Икономика

Култура

Свят

Земеделие