Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Начална Уволниха журналист от „Дума“ за критика на Нинова

Уволниха журналист от „Дума“ за критика на Нинова

Едно от емб­лематич­ните лица на в. „Дума“ — Велиана Хрис­това, е била освободена от работа в сряда вечерта от пар­тий­ното ръковод­с­тво заради критика към лидера на БСП Кор­нелия Нинова. Това съобщи във Фейс­бук самата Хрис­това, един от най-изявените бъл­гар­ски жур­налисти в сферата на образованието и науката. “Днес властта в БСП ме отс­т­рани от в. “Дума“ (уволни), тъй като 30 души от редак­цията написахме писмо опровер­жение срещу множес­тво лъжи, изречени за вес­т­ника на пленум на НС на БСП от Кор­нелия Нинова, а аз, като пред­седател на син­дикал­ната организация на СБЖ в редак­цията, го изп­ратих до членовете на НС на БСП. Оказва се, че да напишеш писмо с истини до орган на пар­тията е прес­тъп­ление“, пише жур­налис­т­ката.

След новината за ней­ното освобож­даване, жур­налис­т­ката от в. „Сега“ Таня Пет­рова организира под­писка в нейна защита на сайта Peticiq.com. „Самораз­п­равата с Велиана Хрис­това е очевидна — отс­т­ранява се човек, който през годините не е пес­тил критики нито към свои, нито към чужди, но винаги се е водел от интересите на общес­т­вото. С нас­тоящата петиция въз­разяваме срещу опита да се зачер­тае с лека ръка заради политически сметки биог­рафичен опит и репутация, градени с десетилетия. Вес­т­ник “Дума“ през годините е пребъд­вал като критична медия именно благодарение на хора като Велиана Хрис­това“, се посочва в петицията.

Към редак­цион­ното прик­люч­ване на броя под нея се бяха под­писали близо 200 жур­налисти и общес­т­веници, сред които бив­шият минис­тър на образованието Красимир Въл­чев, рек­торът на Софийс­кия универ­ситет проф. Анас­тас Гер­джиков, издателят Мар­тин Захариев, пред­седателят на СБЖ Снежана Тодорова, политологът Иво Инджов, бив­шият пред­седател на НС на БСП Михаил Миков.

Редак­цията на в. „Земя“ се присъединява към под­пис­ката.

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...

Земеделие