Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 153, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Начална Ощетяват хронично болните

Ощетяват хронично болните

Болни от диабет, сърдечна недостатъчност и хипертония ще трябва да плащат повече за медикаменти

Здрав­ната каса няма да зап­лаща повече от две лекар­с­тва за едно заболяване. Това гласи проек­тът за Национал­ния рам­ков договор (НРД) за 2020 г., който бе пуб­ликуван в пос­лед­ните часове преди Лекар­с­кия съвет и Лекар­с­кия събор, където трябва да бъде обсъден и приет или отх­вър­лен.

Ограничението ще влезе в сила, ако той бъде под­писан предуп­редиха в отворено писмо общоп­рак­тикуващите лекари от София – област. Преговарящият екип на Лекар­с­кия съюз не е изразявал съг­ласие и не е под­пис­вал протокол за тек­с­товете в НРД, ограничаващи лечението на хронично бол­ните пациенти, съобщи пред­седателят на БЛС до-р Николай Брън­залов по повод изразените притес­нения на джи питата, че новия рам­ков договор ще ограничи въз­мож­нос­тите им да изпис­ват най-адекватно лечение за хронични заболявания, час­тично зап­латено от осигурител­ния фонд. Според тях това означава, че тежки заболявания като диабет, сър­дечна недос­татъч­ност, по-тежките форми на хипер­тония, ще трябва да закупуват по-голямата част от необ­ходимите им медикаменти на свободни цени.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...