Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 60, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура

Сара Джесика Паркър стана на 58

Повече от десетилетие мина, откакто Сара Джесика Пар­кър рад­ваше зрителите с кул­товия си образ на Кари Брад­шоу в поредицата “Сек­сът и градът“. И макар че самата акт­риса приз­нава, че не е искала да бъде част от сит­ком и дори е умолявала продуцен­тите да я мах­нат от екипа, именно Кари я превърна в световна звезда. 

Години по-късно Сара отново се завърна на мал­кия екран с новия си сериал Divorce. Там тя е в образа на раз­ведена жена, която иска да даде ново начало на живота си. 

Тя самата тя не се сблъс­ква с подобни труд­ности в реал­ния живот. Въп­реки че преди години двамата със съп­руга ѝ Матю Бродерик претър­пяха криза на брака си, днес те са повече от щас­т­ливи заедно и се рад­ват на трите си деца. 

Сара има още седем братя и сес­три, от…

Прочети още…

За Световния ден на театъра- връчиха наградите “Икар“

В светов­ния ден на театъра за поредна година Съюзът на артис­тите в Бъл­гария връчи наг­радите “Икар“. По традиция церемонията се проведе в Народ­ния театър “Иван Вазов“.

Голямото отличие за изк­лючителен принос към бъл­гар­с­кия театър тази година бе за актьора Антон Радичев, а “Икар“ за чест и дос­тойн­с­тво получи Мария Стефанова. В категорията “Съв­ременна бъл­гар­ска музика“ отличието бе за Теодосий Спасов.

Оспор­вано бе сърев­нованието за най-добра мъжка роля — за приза ще се бориха са Владимир…

Прочети още…

14 музикални и театрални спектакли предстоят в Летен театър „Кайлъка”

14 музикални и театрални спектакли предстоят в Летен театър „Кайлъка”

Звезди пред­с­тавят 14 музикални и теат­рални спек­такли в Летен театър „Кай­лъка”. Това показва прог­рамата за новия Сезон — 2023 на най-голямата сцена под отк­рито небе в Плевен.

Новият спек­такъл на ест­рад­ната прима Лили Иванова е на 20 юни. Интерес за феновете пред­с­тав­лява и кон­цер­тът на Георги Хрис­тов на 8 юни. В тур­нето „Две целувки” изпъл­нителят ще пред­с­тави свои стари и най-нови хитове.

На плевен­с­ката „сцена под звез­дите” ще пеят още от най-популярните изпъл­нители в кон­церта „Великите…

Прочети още…

Филмът „Червените обувки“ е носителят на голямата награда на „София филм фест“

Чер­вените обувки“ (Мексико-Италия) е носителят на голямата наг­рада на 27-ото издание на „София филм фест“. Фил­мът е получил приза „София – град на киното“ за най-добър филм в меж­дународ­ния кон­курс за първи и втори игрални филми в раз­мер на 7000 евро, осигурени от Столич­ната община, съоб­щават от „Арт фест“.

Режисьор на „Чер­вените обувки“ е Кар­лос Айхел­ман Кай­зер.

Чер­вените обувки“ на първо място заради „прос­тата история, фокусирана върху човеч­ността, за уменията на авторите на…

Прочети още…

България

Икономика

Спорт

Александър Везенков отново дърпа Олимпиакос напред

Александър Везенков отново дърпа Олимпиакос напред

Олим­пиакос се наложи над ПАОК със 100:70 в двубой от 20-ия кръг на гръц­ката бас­кет­болна лига. Това е успех номер 20 за „червено-белите“,…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие