Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийската опера

Олга Михайлова-Динова отбелязва 30 години на сцената на Софийс­ката опера. На 21 януари от 19.00 ч. певицата ще се пред­с­тави в ролята на Адал­джиза в операта “Норма“ от Белини.

Очаровател­ната певица завър­шва ДМА “Панчо Владигеров“ през 1992 година в класа на проф. Сима Иванова. На 1 април 1992 г. е дебют­ният й спек­такъл “Севил­с­кият бръс­нар“ в ролята на Розина с режисьор Борис Хин­чев, режисьор е проф. Павел Гер­джиков.

Учас­тва по-късно и в “Севил­с­кият бръс­нар“, пос­тановка на Пламен Кар­талов, както и в други негови пос­тановки. В Софийс­ката опера пее в “Сват­бата на Фигаро“, “Италиан­ката в Алжир“, “Дон Кар­лос“, “Норма“, “Набуко“, “Силата на съд­бата“, “Роберт Дявола“, “Вер­тер“.

Изнася кон­церти и самос­тоятелни камерни кон­церти с испан­ска, френ­ска , италиан­ска, нем­ска, бъл­гар­ска музика. Динова пее на опер­ните сцени в Русе, Варна, Бур­гас и извън страната. Солис­тка е и в Музикал­ния театър.

Режисьор на “Норма“ е Уго де Ана, а диригент на 21 януари е Фран­ческо Ди Мауро. Ще учас­т­ват също Мар­тин Илиев, Петър Буч­ков, Радос­тина Николаева, Иванка Нинова, Красимир Динев. Фран­ческо Ди Мауро е завър­шил Париж­ката кон­сер­ватория и е дирижирал на световни оперни сцени и като Одески оперен театър, Оперна зала в Торонто, Опера Лира в Отава, Оперен театър в Каляри, Опера в Бер­кли — Сан Фран­циско, Карнеги-хол в Ню-Йорк.

България

Икономика

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...

Земеделие