Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев получават АСКЕЕР за цялостен принос

Стефан Цанев, Красимир Спасов и Стефан Мавродиев получават АСКЕЕР за цялостен принос

На 30-годишнината на наг­радите АСКЕЕР ще бъдат раз­дадени 3 приза за цялос­тен принос. Решението е пос­ветено на 30-годишнината от началото на един­с­т­вените по рода си наг­ради. Това е отличие с дъл­бока почит и приз­нател­ност към труда и твор­чес­т­вото на едни от най-достойните пред­с­тавители на трите основни стълба, върху които се крепи театъра — драматург, режисьор и актьор. Официал­ната церемония е на 2 4 май в Театър „БЪЛ­ГАР­СКА АРМИЯ“. 78 годиш­ният актьор Мав­родиев ще получи Аскеер за цялос­тен принос.

Той е от злат­ната ера на киното и театъра — Стефан Мав­родиев. За джу­джетата в политиката, алч­ността и дреб­навостта като ман­талитет е бол­ката на твореца.

Големият ад на един човек е влас­т­ването над другия. Любовта е въз­мож­ност за изразяване на същ­ността и меч­тите. Човек е на този свят заради меч­тите се, не заради друго“, казва Мав­родиев. Стефан e роден във Варна на 29 декем­ври, 1943, казва, че пъпът му е хвър­лен на сцената. Не е чудно — баща му е бил учител, но и актьор в театъра, а майка му пеела във Вар­нен­с­ката опера.На седем години мал­кият Стефан се записва в теат­рал­ната школа към Пионер­с­кия дом във Варна. И когато му идва времето Стефан Мав­родиев е приет да учи във ВИТИЗ — при Методи Андонов.

България

Икономика

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...