Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Хелън Мирън ще играе Голда Меир във филм на Гай Натив

Хелън Мирън ще играе Голда Меир във филм на Гай Натив

Сюжетът на филма “Голда“ ще се раз­вива около решенията на израел­с­ката министър-председателка по време на вой­ната на Йом Кипур от 1973 г. Акт­рисата ще се превъп­лъти в образа на израел­с­ката министър-председателка Голда Меир във филма “Голда“ на режисьора Гай Натив, съобщи елек­т­рон­ното издание “Скрийн дейли“.

Продуценти са Май­къл Кун (“Флорънс Фос­тър Джен­кинс“, “Хер­цогинята“) и Никълъс Мар­тин, който работи и върху сценария. Очаква се сним­ките да започ­нат в началото на октом­ври. Израел­с­кият режисьор Гай Натив бе удос­тоен с наг­рада “Оскар“ за късомет­ражен филм за “Кожа“. Сюжетът на “Голда“ ще се раз­вива около решенията на Меир по време на вой­ната на Йом Кипур от 1973 г., когато силите на Египет, Сирия и Йор­дания изненад­ващо атакуват Израел.

Тя е без­с­порен талант, има над 40 филма в биог­рафията си. Знаменитата британ­ска акт­риса е изпъл­нявала ролите е изпъл­нявали роли на авгус­тейши особи великолепно. На анг­лийс­ката кралица Шар­лот и на Елизавета I и Елизамета II. Тя е дама коман­дор на ордена на Британ­с­ката империя. Във вените й има арис­ток­ратична кръв– тя е руска арис­ток­ратка. Хелен е родена през юли 1945 г. в пред­гар­дия на Лон­дон. По рож­дение носи името Елена Василевна Миронова, баща й Василий Миронов е рус­нак. Дядо й по образование е военен инженер, а бабата е прав­нучка на фел­д­мар­шал Михаил Камен­ски. Името й после е променено. Мирън блести с малки роли в театъра, но скоро я забелязали като Клеопатра. Акт­рисата е поканена в Крал­с­кия шек­с­пиров театър. Тук играе в „Трагедии на отмъс­тителя“, „Ричард III“, „Много шум за нищо“, „Хам­лет“, „Двамата веронци“.

България

Икономика

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...