Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Сатиричният театър - две примиери, кабаре и награди

Сатиричният театър - две примиери, кабаре и награди

Сатиричният театър - две примиери, кабаре и награди

Сатирич­ният театър също е отворен до 12 август, а новият сезон започва на 8 сеп­тем­ври. Пред­с­тоят и две премиери — “Марихуаната на мама е най-добра“ от Дарио Фо на 17 сеп­тем­ври — реж. Анд­рей Аврамов с Ана Въл­чанова, Димитър Банен­кин и Ивайло Калоян­чев. Сед­мица по-късно, идва ред на “Шоколад“ (реж. Антон Угринов), с Албена Пав­лова, Елена Атанасова, Мирос­лава Вър­банова и Стела Ган­чева.

На 1 октом­ври ще бъдат раз­дадени наг­радите “Кукерикон“, церемонията тряб­ваше да се със­тои на 7 април. Месец по-късно, идва ред и на още един отмес­тен във времето проект — “Сатирично кабаре“.

До началото на декем­ври на сцена излиза и най-новото от Лилия Аба­джиева. Тя тряб­ваше да има премиера на 16 март в Сатирата — на “Всички, освен мен“ от Щефан Фьогел.

СФУМАТО“ — НЕУМОР­НАТА ТЕАТ­РАЛНА РАБОТИЛ­НИЦА

“Сфумато“ раз­гаря теат­рални страсти през август. Очак­ваме премиери, едната от които е проект на режисьор­ката Мар­гарита Младенова, а другата е “Белият плъх“ от Мария Айрийн Фор­нес на младата й колежка Анна Янакиева.

От трупата обещават скоро да има актуални новини и за традицион­ния “Малък сезон“.

Театърът на бъл­гар­с­ката армия стяга юбилей

Вратите са отворени от 7 сеп­тем­ври. Работи се по голям юбилеен спек­такъл по повод на 70-годишнината на трупата. Подобен специален галас­пек­такъл имаше и през 2010 г. — като среща на всички, чиято съдба е свър­зана с историята на театъра. В “Историчес­ката юбилейна“ премиера на сцената бяха Васил Михай­лов, Наум Шопов, Стефан Данаилов, Йосиф Сър­ча­джиев, Илия Доб­рев, Мег­лена Каралам­бова…

ТЕАТЪРСОФИЯПОД­НАСЯКАШОН

Театър “София“ започва на 1 сеп­тем­ври с пред­с­тав­ления като “Вечерята“ и “Анна Каренина“. На 30 сеп­тем­ври е пър­вата премиера — “Кашонът“ от Клеман Мишел — съв­ременна младежка комедия с учас­тието на Юлиян Рач­ков, Юли Малинов, Симона Халачева, Владимир Матеев, София Марин­кова, Лора Мутишева, Николай Димит­ров. Остава и сцената под звез­дите със спек­такли до 20 сеп­тем­ври.

ЗАД КАНАЛАОЧАКВА ДЕЯН ДОН­КОВ

Малък град­ски театър “Зад канала“ започва със сеп­тем­в­рийски спек­такли на отк­рито, в парка на Воен­ната академия, а в зала кани пуб­лика от октом­ври. На 6 октом­ври е премиерата на “Кой се страхува от Вир­джиния Улф“ на Стоян Радев с учас­тието на Владимир Зом­бори, Ирини Жам­бонас, Каталин Старей­шин­ска и Малин Кръс­тев. “Зав­ръщане у дома“ на Явор Гър­дев с Владимир Пенев, Пенко Гос­подинов и Деян Дон­ков — като гос­туващ актьор, има премиера на 21 октом­ври.

България

Икономика

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...