Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря05082020

Брой 147, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Кинофестивалът във Венеция - под знака на италианското кино

Кинофестивалът във Венеция - под знака на италианското кино

Кинофестивалът във Венеция - под знака на италианското кино

Актрисата Тилда Суинтън и режисьорката Ан Хуей ще получат “Златен лъв“

Официал­ната кон­кур­сна прог­рама включва 18 филма, от които 4 италиан­ски, сът­ворени от режисьорите Ема Данте /“Сестрите Макузо“/, Клаудио Ноче /“Padrenostro“ /Отче наш/, Сузана Никярели /“Мис Маркс“/ и Джан­ф­ранко Орси /“Ноктюрно“/.

Италиан­с­кият филм, извън кон­кур­с­ната прог­рама, “Lacci“, на Даниеле Лукети, ще отк­рие кинофес­тивала, който е от 2 до 12 сеп­тем­ври. Ще учас­т­ват 60 пъл­номет­ражни ленти в пет категории, 15 късомет­ражни филма и една телевизионна поредица. Режисьорите са от Мек­сико, Израел, Русия, Иран, Япония и Индия.

Две са американ­с­ките продук­ции в кон­кур­с­ната прог­рама. Това е фил­мът “Nomadland“- „Номад­лан­дия” на живеещата в САЩ китайска режисьорка Клои Чжао с учас­тието на Фран­сис Мак­дор­манд и “The World to Come“ /Бъдещият свят / с учас­тието на Кейси Афлек. Освен Афлек играе и Ванеса Кърби, извес­тна с ролята си на прин­цеса Мар­гарет в “Короната“. Рус­кият режисьор Анд­рей Кон­чалов­ски е включен в кон­кур­с­ната прог­рама с кинот­вор­бата си “Скъпи другари“. Една от най-добрите рижисьорка в Азия – Ан Хуей е извес­тна с фил­мите си — “Летен сняг“, “Златни времена“, “Обик­новен живот“.

Тилда Суин­тън (59 г.) е любимка на съв­ремен­ните режисьори като братя Коен, Джим Джар­муш, Уес Андер­сън, Лука Гуаданино. Снимала се е в много филми, но сред най-запомнящите се роли е тази в “Орландо“ на Сали Потър, посоч­ват организаторите. Вече е извес­тно, че пред­седател на журито ще е Кейт Блан­шет.

България

Икономика

Спорт

Свят

В Беларус започнаха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започ­наха 5-дневни избори за бъдещ президент

В Беларус започна пред­с­рочно гласуване на президен­т­с­ките избори в общо 5767 сек­ции, включително 44 извън страната, предаде ТАСС.

Освен сегашн…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...