Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет24092020

Брой 183, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67279 BGN1 GBP = 2.12856 BGN1 CHF = 1.81549 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Варненската опера отбелязва Деня на влюбените с “Любовта никога не умира“ и “Само за жени“

Варненската опера отбелязва Деня на влюбените с “Любовта никога не умира“ и “Само за жени“

Варненската опера отбелязва Деня на влюбените с “Любовта никога не умира“ и “Само за жени“

И двете постановки са реверанс към публиката, за празника

Днес е Деня на влюбените. Почитателите на операта във Варна могат да гледат два емб­лематични спек­такъла: “Любовта никога не умира“ — от 19.00 ч на Основна сцена, и “Само за жени“ — също от 19.00 ч, на Сцена Филиал.

“Любовта не умира“ е пос­лед­ният мюзикъл на Андрю Лойд Уебър. Режисьорът — проф. Светозар Донев много сполуч­ливо нарича Уебър “Моцарт на музиката“. Мюзикълът дораз­казва историята на героите от “Фан­томът на операта“, но в нов кон­текст. Мис­тич­ният Фан­том и хорис­т­ката Крис­тин се срещат 10 години след пожара в Париж­ката опера, когато той е преус­пял ком­позитор със свой театър в Ман­хатън, а тя е вече оперна дива. Любовта избухва отново, но между тях стоят съп­ругът на Крис­тин Раул и приятел­ката й Мег, също влюбена във Фан­тома. Драмата в любов­ния четириъгъл­ник завър­шва трагично, но… любовта никога не умира.

“Мюзикъл­ните елементи са много малко, казва Маес­тро Страцимир Пав­лов, и уточ­нява: По-малко, откол­кото в която и да е друга творба на Уебър. На прак­тика “Любовта никога не умира“ е опера, без да е обявена като такава. Това проличава по музикал­ната кон­с­т­рук­ция, по начина, по който са изг­радени мелодиите и аком­панимен­тите, по всеки един елемент от пар­титурата. “Любовта никога не умира“ е пропита с роман­тика като при Рах­манинов, другаде напомня за Пучини, на моменти прилича на “Тоска“. В ролите учас­т­ват: ФАН­ТОМ — Пламен Долап­чиев, КРИС­ТИН — Мария Пав­лова, МЕГ — Среб­рина Соколова, РАУЛ — Нейчо Пет­ров — Реджи, ЖИРИ — Вяра Железова, ГУС­ТАВ — Крис­тиян Славеев, ГАН­ГЪЛ — Люд­мил Пет­ров, СКУЕЛЧ — Николай Димит­ров, ФЛЕК — Лиляна Кон­дова. Оркес­тър, хор и балет на Дър­жавна опера Варна. 

България

Икономика

Спорт

Канят Петър Жеков в щаба на ЦСКА

Треньорът на ЦСКА Стамен Бел­чев може да прибегне до любопитен ход в желанието си да реши проб­лемите в атаката на отбора.

Той обмисля да покан…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Фермерите в Добруджа нямат пари за есенната сеитба

Дори могъщи финансово фирми са изправени пред този проблем, не могат да си осигурят средства и прибягват до купа с пшеница

Земедел­с­ките стопа…

Прочети още:

Loading...