Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон28092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.68113 BGN1 GBP = 2.14119 BGN1 CHF = 1.81129 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Йордан Радичков в спомени на съвременници“

“Йордан Радичков в спомени на съвременници“

“Йордан Радичков в спомени на съвременници“

13 фев­руари от 18.30 ч.в Младеж­кия театър “Николай Бинев“, издател­с­тво “Изток-Запад“ пред­с­тавя книгата “Йор­дан Радич­ков в спомени на съв­ремен­ници“.

Гости ще бъдат и някои от авторите на раз­кази от книгата за именития бъл­гар­ски писател. Пуб­ликуваните в книгата спомени в своята съв­куп­ност съз­дават прек­расна въз­мож­ност отново да извър­вим пътя на Йор­дан Радич­ков и да усетим пулса на сър­цето му, което винаги е бùло за хората. Оставяйки по душата му драс­котини и рани, които той пропус­каше с ряд­ката си способ­ност за всеот­зив­чивост и всераз­биране, проявявайки мъд­рост към случ­ващото се с човека и със света.

Голяма част от спомените зас­тъп­ват еднов­ременно раз­лич­ните моменти от съд­бата на Радич­ков. Поради тази причина, авторите са под­редени по азбучен ред – според фамил­ните имена.

В края на сбор­ника са приложени биог­рафични бележки на учас­т­ниците, които ще бъдат особено полезни за по-младото поколение читатели. Така те ще получат по-изчерпателна пред­с­тава за лич­нос­тите, с които Йор­дан Радич­ков е общувал.

Прек­рас­ната снимка на корицата е на извес­т­ния жур­налист и фотог­раф Иван Бакалов, горещ почитател на Йор­дан Радич­ков.

България

Икономика

Спорт

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дами…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тежка есен за родните картофопроизводители

Тежка есен за родните картофопроизводители

Помощта за бранша е пренебрежимо малка и не покрива дори половината от разходите, направени за тазгодишното производство, казват земеделци

Из…

Прочети още:

Loading...