Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон28092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.68113 BGN1 GBP = 2.14119 BGN1 CHF = 1.81129 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) “Lobster Land“ - изложба на Филип Колбер

“Lobster Land“ - изложба на Филип Колбер

“Lobster Land“ - изложба на Филип Колбер

На 15 фев­руари в Галерия “Структура“ще видим излож­бата “Lobster Land“ на британ­с­кия худож­ник Филип Кол­бер.

Филип Кол­бер (р. 1979 в Пърт, Шот­лан­дия, живее и работи в Лон­дон) е извес­тен със своя оригинален под­ход, който му поз­волява да съз­даде „истин­ски“ свят на изкус­т­вото. Той работи в областта на живописта, скул­п­турата, модата и дизайна. Наричан „кръщел­ника на Анди Уор­хол“, Кол­бер раз­вива традицията на поп-арта и съз­дава съв­ременни раз­кази, влизайки в диалог с автори като Ричард Хамил­тън, Джеймс Розен­куист и Рой Лих­тен­щайн, като ги въвежда в дигитал­ната ера.

За него съв­ремен­ният худож­ник е човек, който се изявява в раз­лични области. Филип Кол­бер съз­дава иконич­ния бранд The Rodnik Band, вдъх­новен от пост поп-арт движението, прави дизайн на мебели и дори „опакова“ с винил едно BMW 7.

Самият той се определя като „нео поп сюр­реалист“. Един от любимите му герои е гиган­т­с­кият лоб­с­тер, превър­нал се в негово алтер его. Филип Кол­бер не просто съз­дава работи. Той самият е произ­ведение на изкус­т­вото, винаги появявайки се с нап­равените от самия него ярки кос­тюми. Излож­бата може да се види до 28 март.

България

Икономика

Спорт

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дами…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тежка есен за родните картофопроизводители

Тежка есен за родните картофопроизводители

Помощта за бранша е пренебрежимо малка и не покрива дори половината от разходите, направени за тазгодишното производство, казват земеделци

Из…

Прочети още:

Loading...