Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет13082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66157 BGN1 GBP = 2.16174 BGN1 CHF = 1.81853 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Янис Палавос представя сборника „Шега” в София

Янис Палавос представя сборника „Шега” в София

Янис Палавос представя сборника „Шега” в София

Нашумелият гръцки писател Янис Палавос прис­тига в Бъл­гария за премиерата на сбор­ника с раз­кази „Шега”, изд. Колибри. Една дъл­боко зат­рог­ваща и поетична книга, чиито истории съб­людават крех­ката граница между живота и смъртта, надеж­дата и отчаянието, истин­с­ката любов и фетишизма. Събитието ще се със­тои на 12 декем­ври от 19.00 ч. в камерна зала на Младеж­кия театър в присъс­т­вието на Иван Генов, преводач на книгата, Яна Букова, писател, поет и преводач.

Янис Палавòс е роден през 1980 г. във Вел­вендо̀ до Козани, Северна Гър­ция. Завър­шва жур­налис­тика в Солун­с­кия универ­ситет „Арис­тотел“ и управ­ление на кул­турата в Атин­с­кия универ­ситет „Пан­дион“. Автор е на два сбор­ника с раз­кази, преводач на Уилям Фок­нър и Джек Лон­дон. Прозата му е богата на сим­воли, отличава се с кипяща жиз­неност и драматизъм, смело примирява реал­ното с модер­нис­тич­ното.

Икономика

Експерти: Слънчев бряг никога не е бил толкова празен

Екс­перти: Слън­чев бряг никога не е бил тол­кова празен

Повечето хотели в Слън­чев бряг ще зат­ворят до 10 сеп­тем­ври заради лип­сата на чар­търи и туристи, които пред­почитат сеп­тем­ври и октом­ври за по…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...