Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Посрещаме с овации групата „Любе”

Посрещаме с овации групата „Любе”

Посрещаме с овации групата „Любе”

Група“ Любе“ ще взриви публиката през декември във Варна, Пловдив и София

Емб­лематич­ното име на рус­ката музикална сцена и любимци в Бъл­гария – група“ Любе“ ще взриви пуб­ликата през декем­ври във Варна, Плов­див и София.

На юбилей­ните си кон­церти пред род­ната пуб­лика, група „Любе“ ще изпълни както най-популярнети си песни “Ком­бат”, “Сол­дат”, “Там за туманами”, “Песня о звёз­дах”, “Позови меня тихо по имени”, така и нови песни.

Група“ Любе“ е сред популяр­ните лица на рус­ката кул­тура по цял свят, чиято музика хар­монично смесва елементи от рок, поп, руска фол­к­лорна и военна музика. Групата се със­тои от 6 музиканти, като фрон­т­мен е Николай Рас­тар­гуев, който е и народен артист на Русия. Съз­дател на „Любе“ е продуцен­тът и ком­позитор Игор Мат­виенко. Голяма част от музиката е написана от Игор Мат­виенко, а тек­с­товете са на поета Алек­сан­дър Шаганов и Михаил Анд­реевич. Шаганов става извес­тен от работата си с групата „Черно кафе”. През 19871988 г. година като пос­тоянен лидер на групата се изявява Николай Рас­тар­гуев и на него принад­лежи идеята за името на групата, което е свър­зано с популяр­ното в онези години младежко движение — либерци, чиито идеи са отразени в ран­ните творби на групата.

В началото на 1989 г. група “Любе“ записва пър­вите си песни – „Либерци“ и „Батька Махно“. Същата година започ­ват пър­вите им тур­нета заедно с „Коледни срещи“ и Алла Пугачова.

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Уволнили Христо Марашлиев заради „неправилно дишане“

Увол­нили Христо Мараш­лиев заради „неп­равилно дишане“

Директорът на школата Пауло Кардозо е една „португалска еднодневка“ на „Армията“, заяви бившият треньор на ЦСКА

Христо Мараш­лиев беше увол­нен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие