Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 157, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Борис Тасков ще участва в Първия международен конкурс за млади оперни певци „Камен Чанев“

Борис Тасков ще участва в Първия международен конкурс за млади оперни певци „Камен Чанев“

Борис Тас­ков, солист на Дър­жавна опера-Стара Загора е определен чрез кас­тинг да учас­тва в Пър­вия меж­дународен кон­курс за млади оперни певци , пос­ветен на паметта на обичания тенор Камен Чанев. Организатори на кон­курса са фон­дацията на негово име и Опера Плов­див в рам­ките на опер­ния фес­тивал OPERA OPEN .

Изб­раните 28 млади артисти измежду 40 кан­дидат­с­т­вали са от Китай, Мон­голия, Репуб­лика Корея, Аржен­тина, Румъния, Русия, Иран, Сър­бия, Тур­ция, Северна Македония и Бъл­гария. Лауреатите ще учас­т­ват в гала вечер с оркес­търа на Опера Плов­див на 26 август на Антич­ния театър под дириген­т­с­ката палка на Хосе Кура. Кон­цер­тът е със специал­ното учас­тие на примата Красимира Стоянова, “камер­зен­герин“ на Виен­с­ката дър­жавна опера. Кон­кур­сът “Гласът на Камен“ е съз­даден с мисията да продължи живота на идеите и раз­бирането на Камен Чанев за същ­ността на опер­ното изкус­тво.

България

Икономика

Спорт

Саша Илич посочи 6 ключа към успеха срещу “Базел“

Саша Илич посочи 6 ключа към успеха срещу “Базел“

“Съперникът ни е в криза на резултатите, но не и на играта“, посочи треньорът на “ЦСКА-София“

Шест важни фак­тора могат да донесат победата на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие