Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед17012021

Брой 11, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

96 години от рождението на големия Георги Калоянчев

Георги Калоян­чев е роден в Бур­гас на 13 януари 1925 г. През годините Калата изиг­рава цен­т­рални роли в незаб­равими филми — щан­гис­тът в „Специалист по всичко“, Кон­дов във „Въл­чицата“, инс­пек­торът в „Инс­пек­торът и нощта“.

След­ват „Най-дългата нощ“, „Привър­заният балон“, „Езоп“, „Неочак­вана вакан­ция“, „Бон шанс, инс­пек­торе!“ и много други — заг­лавията са над 50.

През 1990 г. режисьорът Иван Ничев зас­нема „Бай Ганьо тръгва из Европа“ с Калоян­чев в глав­ната роля и той се прев­ръща в един от най-гледаните филми през 90-те.

Най-голямата наг­рада за актьора си остава званието Народен артист — в най-истинския му смисъл на актьор, всенароден любимец от близо половин век.

Театър “Иван Радоев“ с представления на живо

Драматично-кукленият театър “Иван Радоев“ в Плевен обяви афиша си с пър­вите пред­с­тав­ления на живо. Стар­тът е на 19 януари с “Човекът от Подолск“ от Дмит­рий Данилов — режисьор е Васил Василев. Срещите си със зрителите продъл­жава и пиесата на Вален­тин Крас­ногоров “Един мъж и една жена“, под режисурата на Анас­тас Поп­димит­ров, която се радва на успех сред зрителите. Учас­т­ват дъл­гогодиш­ните актьори от трупата Мариета Калъпова и Георги Ангелов, които пред­с­тавят сблъсък между жен­с­ката жер­т­воготов­ност…

Прочети още…

Филмите на „София Менар“ ще гледаме у дома

На 15 януари от 19.00 започва таз­годиш­ното издание на фес­тивала за филми от Близ­кия изток, Средна Азия и Северна Африка „София Менар“. Макар и без прожек­ции в киносалоните, 30 пъл­номет­ражни и 12 късомет­ражни филми, ще бъдат дос­тъпни за зрителите — чрез една от големите бъл­гар­ски стрий­мийнг плат­форми.

13-ото издание на фес­тивала за кино от Близ­кия изток, Цен­т­рална Азия и Северна Африка Sofia MENAR ще се проведе от 15 януари до 31 януари онлайн на NeterraTV+. Фес­тивалът е със специален…

Прочети още…

Концертът на Ал Бано и Ромина Пауър се отлага за 15 ноември

Концертът на Ал Бано и Ромина Пауър се отлага за 15 ноември

Кон­цер­тът на Ал Бано и Ромина Пауър има нова дата за София — 15 ноем­ври, организатори са “София мюзик ентър­п­рай­сис“. Мяс­тото остава неп­роменено — зала 1 на НДК. Поради извън­ред­ната световна ситуация мени­дж­мън­тът на дуета отлага цялото европейс­кото турне на артис­тите.

„Искам вашия мъж“ се играе в Сатирата

Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров казва: Хората искат да бъдат щас­т­ливи в едно нещас­т­ливо време. Кирил Ефремов, Рада Кай­рякова и Сил­вия Лул­чева — три от звез­дите на Сатирата, се впус­кат в почти бясно любовно прик­лючение, зат­ворено в триъгъл­ник, от който като че ли няма измък­ване. Това се случва на сцената, в премиер­ния спек­такъл “Искам Вашия мъж“. Режисьорът Влад­лен Алек­сан­д­ров определя този “чуден раз­каз за света на любовта“ като смешен, абсур­ден, сатиричен и комичен филм за…

Прочети още…

България

Икономика

Loading...

Спорт

„Сините“ заминаха за Хърватия без новите

Лев­ски замина за лагера в Умаг (Хър­ватия) с група от 25 играчи. Треньорът Славиша Стоянович и новите попъл­нения Звонимир Микулич и Ребин Сул…

Прочети още:

Loading...

Свят

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Тръмп беше подложен за исторически втори път на импийчмънт в историята

Може да му забранят да кандидатства отново за публична длъжност

Камарата на пред­с­тавителите на САЩ гласува президен­тът Доналд Тръмп за втори …

Прочети още:

Loading...

Земеделие