Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет06082020

Брой 148, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66241 BGN1 GBP = 2.16509 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало Култура (2)

Сатиричният театър - две примиери, кабаре и награди

Сатиричният театър - две примиери, кабаре и награди

Сатирич­ният театър също е отворен до 12 август, а новият сезон започва на 8 сеп­тем­ври. Пред­с­тоят и две премиери — “Марихуаната на мама е най-добра“ от Дарио Фо на 17 сеп­тем­ври — реж. Анд­рей Аврамов с Ана Въл­чанова, Димитър Банен­кин и Ивайло Калоян­чев. Сед­мица по-късно, идва ред на “Шоколад“ (реж. Антон Угринов), с Албена Пав­лова, Елена Атанасова, Мирос­лава Вър­банова и Стела Ган­чева.

На 1 октом­ври ще бъдат раз­дадени наг­радите “Кукерикон“, церемонията тряб­ваше да се със­тои на 7 април. Месец по-късно, идва ред и на още един отмес­тен във времето проект — “Сатирично кабаре“.

До началото на декем­ври на сцена излиза и най-новото от Лилия Аба­джиева. Тя тряб­ваше да има премиера на 16 март в Сатирата — на “Всички, освен мен“ от Щефан…

Прочети още…

„Дамски портрет” в Художествената галерия в Стара Загора

„Дамски портрет” в Художествената галерия в Стара Загора

25 живописни творби от фонда на Художес­т­вената галерия в Стара Загора са под­редени в запад­ната зала на кул­тур­ната инс­титуция. Сред тях са популяр­ните “Пор­т­рет на Хрис­тина Мор­фова“ на Иван Мър­к­вичка, “Майка ми“ на Георги Митов и “Момиче с албум“ на Олга Брадис­тилова, така и дам­ски пор­т­рети от Антон Митов, Георги Евс­татиев, Петко Клисуров, Давид Перец, Гошка Дацов, Елисавета Кон­сулова — Вазова, Борис Митов, Вера Лукова, Васил Маринов, Невена Кожухарова, Атанас Михов, Цветана Щилянова, Руска…

Прочети още…

Русенската опера представя “Набуко“ на открита сцена

Днес Русен­с­ката опера ще пред­с­тави спек­такъла “Набуко“ от Дж. Верди под отк­рито небе от 21.00 ч на площада пред Операта. На сцената ще излязат 150 артисти, които ще влязат в ролите на вой­ници, офицери, жреци и хора от народа на Йерусалим и Вавилон.

Спек­такълът е специално адап­тиран сценично за отк­рито прос­т­ран­с­тво. Режисьор е Аделаида Якимова — Фур­на­джиева, диригент е Димитър Косев.

Входът е свободен.

Италианските кино красавици

София Лорен – стилна икона

Причината за успеха на Софи Лорен може да се нарече упорит труд: красавицата изработи образа на енер­гични момичета от народа до най-малкия детайл. Гледайки акт­рисата, е трудно да се повярва, че изкус­т­вото на красотата може да се научи. Изис­каните маниери и харак­тер­ната за Лорен поход­ката със съб­лаз­нително люлеене на бед­рата са резул­тат от упорита работа с учители в началото на кариерата й.

Очаровател­ната Орнела Мути – пръска чар в „Укротяване на…

Прочети още…

България

Икономика

Кредитирането за есенната сеитба се очаква след 10 август

Кредитирането за есен­ната сеитба се очаква след 10 август

През след­ващата сед­мица агроминис­тер­с­т­вото и фонд „Земеделие” ще бъдат готови да отпус­нат нис­колих­вени заеми за есен­ната сеитба, като тогава…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Loading...

Свят

Уволнили Христо Марашлиев заради „неправилно дишане“

Увол­нили Христо Мараш­лиев заради „неп­равилно дишане“

Директорът на школата Пауло Кардозо е една „португалска еднодневка“ на „Армията“, заяви бившият треньор на ЦСКА

Христо Мараш­лиев беше увол­нен…

Прочети още:

Loading...

Земеделие