Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час и да се еманципира от ГЕРБ

Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час и да се еманципира от ГЕРБ

Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час и да се еманципира от ГЕРБ

Време е управ­лението на София да влезе в час. Пожелавам на столич­ната общин­ска админис­т­рация и ней­ният ръководител г-жа Фан­дъкова наис­тина да зап­рет­нат ръкави и да започ­нат да работят умно и ефек­тивно в условията на нова политическа реал­ност. Това каза пред­седателят на БСП-София Калоян Пар­гов в началото на пър­вата сесия на СОС за 2022 г.

2021 година мина под знака на две неща – КОВИД-19, който за съжаление, не ни напуска и на изборите. Всичко това изп­рави нас общин­с­ките съвет­ници, но най-вече столич­ната админис­т­рация, пред кризисни моменти в редица сис­теми на столич­ния град – тран­с­порта, отоп­лението, здравеопаз­ването и други“, отбеляза Пар­гов.

Най-важното, което стои пред нас, това е приемането на бюджета за 2022 г. За първи път дър­жавата няма бюджет. За първи път и ние като община ще имаме бюджет много по-късно от нор­мал­ното, с което сме свик­нали. Всичко това не трябва да ни кара да чакаме, а по-скоро да бъдем проак­тивни. Всички предиз­викател­с­тва и кризи в редица общин­ски сис­теми, пред които сме изп­равени, изис­к­ват смели стъпки, изис­к­ват решения, изис­к­ват много разум“, каза Калоян Пар­гов.

Приоритетите, които досега бяха пос­тавяни в предиш­ните годишни общин­ски бюджети, може би, ще бъдат по-различни, за да можем да решим изцяло поне един проб­лем на Столична община“, изтъкна лидерът на столич­ните социалисти.

Пар­гов заяви, че столич­ната общин­ска админис­т­рация и ръковод­с­т­вото на Столична община трябва да са наясно, че 2022 е годината на еман­ципацията.

Година, в която Столична община трябва да се еман­ципира от стиг­мата на ГЕРБ, когато беше управ­ляваща пар­тия, а София и кметът Фан­дъкова бяха галеници на дър­жав­ната власт“, категоричен бе той.  

През 2022 г. трябва да се гаран­тирана нор­мал­ното фун­к­циониране на ключови сис­теми на столицата — тран­с­порт, предучилищно и училищно образование, общин­ско здравеопаз­ване и основ­ните комунални услуги – отоп­ление или както го знаем като проб­лема „Топ­лофикация“, водос­наб­дяване и чис­тота, при това в условията на енер­гийна, социална и здравна криза“, обясни Калоян Пар­гов.

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...

Земеделие