Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 276, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Левицата многократно е предупреждавала за кражбите в „Автомагистрали”

Левицата многократно е предупреждавала за кражбите в „Автомагистрали”

Левицата многократно е предупреждавала за кражбите в „Автомагистрали”

Преди една Нова година се раз­бра, че правител­с­т­вото превежда 1 милиард лева на „Автомагис­т­рали“. Дотогава бъл­гар­с­кият граж­данин едва ли беше чувал за тази фирма като за голяма, която да строи, да изг­ражда. Камо ли да строи магис­т­рали. Тя беше изпол­з­вана тогава един­с­т­вено за под­дър­жането на автомагис­т­рали. И извед­нъж в тази фирма се наляха 1 млрд. лева. Ние още тогава обявихме пред общес­т­вото, че се под­готвя една голяма кражба. Тогава бъл­гар­с­ката прокуратура не е чула. БСП е дала десетки прес­кон­ферен­ции, така че не се учуд­вам от мъл­чанието на прокуратурата“, така комен­тира по БСТВ Георги Свилен­ски, водач на лис­тата от кандидат-депутати на „БСП за Бъл­гария“ в 24 МИР-София, скан­дала с източените милиони от строежа на АМ „Хемус“, според минис­търа на МВР, пари, изнесени в чували в чуж­бина.

Свилен­ски припомни и че БСП има десетки зададени въп­роси по темата във времето на пар­ламен­тар­ния кон­т­рол.

Бъл­гар­с­ката прокуратура, вероятно, не я интересува, че над 1 млрд. лева ще бъдат похар­чени неп­роз­рачно, против Закона за общес­т­вените поръчки или заобикаляйки го“, заяви Свилен­ски и напомни, че БСП има внесени промени в Закона за общес­т­вените поръчки, за да бъдат предот­в­ратени такива дейс­т­вия. „Сезирахме и Европейс­ката комисия. Нищо не се получи“.

Свилен­ски поясни, че в 44-тия пар­ламент са намерили под­к­репа и е бил въз­ложен одит, док­ладът му е излязъл в 45-тия пар­ламент с ясно кон­с­татирани нарушения и той е в прокуратурата от месец март.

Този модел бъл­гар­с­ките граж­дани искат да бъде променен. Моделът, в който една обвър­заност между съдебна сис­тема, изпъл­нителна власт, биз­нес нарушава устоите на дър­жавата“, комен­тира Георги Свилен­ски, изразявайки надежда, че на изборите на 14-ти ноем­ври ще бъде сложен край окон­чателно. 

България

Икономика

Култура

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Да си спомним за великия Владимир Висоцки

Бардът и актьор е кумир на руската, а и на световната публика, а популярността му и днес е сравнима с тази на Юрий Гагарин и маршал Жуков

Нав…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювентус зарадваха Интер с нулево равенство

Милан и Ювен­тус завър­шиха 0:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на италиан­с­ката Серия “А“, а равен­с­т­вото отдалечи “росонерите“ от лидера и …

Прочети още:

Loading...

Свят

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

Киев се притесни от евакуацията на дипломати

НАТО подготвя засилване на военното си присъствие по източните граници

Говорителят на украин­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво Олег Николенко нарече “…

Прочети още:

Loading...

Земеделие