Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 94, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Ива Митева свика извънредно заседание на парламента след провала

Ива Митева свика извънредно заседание на парламента след провала

Пред­седателят на Народ­ното съб­рание Ива Митева свика извън­редно пленарно заседание днес, след като депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП не одоб­риха сед­мич­ната прог­рама на пар­ламента, съобщи БНР. След Пред­седател­ски съвет Митева уточни кои точки ще бъдат раз­г­ледани на заседанието. Довър­ш­ване на Правил­ника за организацията и дей­ността на Народ­ното съб­рание и Избор­ния кодекс – второ гласуване. Само тези две точки засега, като се раз­б­рахме сут­ринта да имаме отново Пред­седател­ски съвет“. Ако водещите комисии по законоп­роек­тите, които са им раз­п­ределени, внесат док­лади за първо гласуване, да се обсъди дали те да не бъдат допъл­нени като точки от днев­ния ред за тази сед­мица, добави Митева. Тя допълни, че според нея обс­танов­ката в пар­ламента е спокойна и ще има нуж­ните гласове за провеж­дане на заседание. По-рано в сряда пар­ламен­тът не успя да приеме днев­ния ред за сед­мицата и така заседанието на Народ­ното съб­рание продължи рекор­дно кратко – 10 минути.

Кабинетът в оставка удължи извън­ред­ната епидемична обс­тановка до 31 май

На заседание на Минис­тер­с­кия съвет, излъч­вано на живо във Фейс­бук, стана ясно, че тя ще продължи до края на май, съобщи Нюз.бг.

Здрав­ният минис­тър Кос­тадин Ангелов заяви, че Бъл­гария излиза успешно от третата вълна на коронавируса. Той посочи, че се отчита тен­ден­ция за намаляване на хос­питализираните, починалите и новозаразените. Осигурили сме всичко необ­ходимо за лечението на хората, като се започне от рем­десивир, лични пред­пазни сред­с­тва, дезин­фек­танти, кон­сумативи, док­ладва още здрав­ният минис­тър.

Ангелов съобщи и че ще бъде пус­ната заповедта, с която ще бъдат осигурени трите начина за влизане в страната, за да се улес­нят туроператорите.

Млади доб­роволци рад­ват нуж­даещи с инициативата „Велик­ден­ски кош­ници”

Велик е всеки ден, когато правим добро! Това е мотото на млади хора, които са се обединили зад каузата и целта да градят промяната, да съз­дават, тър­сят и говорят повече за доб­рото. След три кам­пании „Коледни кош­ници”, с които успяват да раз­дадат над 150 индивидуални и семейни пакети, сега за пръв път в Силис­т­рен­ска област провеж­дат инициативата „Велик­ден­ски кош­ници”. Работят и по приоб­щаването на доб­роволци и доб­рот­ворци.

Изгот­вили са списъци на нуж­дите на хората и индивидуал­ните пакети ще бъдат съоб­разени с тях.

Е, козунаци, раз­бира се, ще има за всеки. От сърце…

България

Икономика

Култура

Спорт

Дамбраускас: Този мач бе катастрафа за нас

Треньорът на Лудогорец Вал­дас Дам­б­раус­кас заяви, че поражението от ЦСКА с 1:4, е било катас­т­рофа за неговия отбор. “Когато спечелиш титл…

Прочети още:

Loading...

Свят

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Разхлабват мерките в Гърция, от петък отпадат много ограничения

Над една четвърт от пълнолетните граждани в ЕС биха отказали ваксинация срещу COVID-19, показва проучване

От петък гръц­ката вер­сия на “зелен …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...